Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzonov tvrdý odkaz Čavričovi: Kto nechce, nech zostane doma. Bojovať za Slovensko chce gule

Už zajtra čaká slovenských futbalových reprezentantov priateľský duel proti Rakúsku (18.00 v Bratislave).

22.03.2024 18:15
Slovensko - Island 16 Foto: ,
Francesco Calzona burcuje svojich zverencov.
debata (7)

Najhorúcejšou témou na piatkovej večernej tlačovej konferencii bola absencia Aleksandara Čavriča.

"Čavriča sme povolali. Nebolo jasné, či príde alebo nie. Urobili sme maximum pre to, aby prišiel. Rešpektujeme jeho rozhodnutie, ale mrzí to, lebo mohol pomôcť.

Chcem tu ľudí, ktorí sa do toho vložia, lebo reprezentujeme krajinu. Kto sem príde, musí byť hrdý a spokojný. A máme byť aj šťastní, ak vás vyberú do národného tímu.

Ak sa takto rozhodol, zobrali sme ďalších. Pokračujeme ako doteraz, lebo títo chalani nás dostali na Euro.

Nehovorím len o Čavričovi, kto nechce reprezentovať Slovensko, nech zostane doma. Nech je akýkoľvek kvalitný.

Neviem, či sme povolali lepších ako v minulosti, ale povolali sme takých, ktorí majú gule na to, aby pomohli Slovensku.

Nemám rád alibi, budeme hrať s tými chlapcami, ktorí sú tu. Pre mňa je najdôležitejšie, aby boli šťastní. Entuziazmus je dôležitejší ako technika či taktika," povedal tréner Francesco Calzona.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Čavrič? Dvere na EURO v drese Slovenska si zavrel. Šancu dostal, upozornil bývalý reprezentant

Dostane ešte 29-ročný Čavrič šancu zabojovať o nomináciu na majstrovstvá Európy?

"Čavrič mal možnosť prísť v marci. Neprišiel. Idem ďalej dopredu s tými, ktorí tu chcú byť. Zaslúžia si rešpekt.

Hráči, ktorí prídu na zraz, musia byť hrdí na slovenské farby. Títo chlapci mi to dokázali. Rozhodneme my so zväzom, kedy kto príde a nie samotný hráč."

Taliansky kouč by rád zapojil do zápasu viacero menej vyťažených hráčov. Naznačil, že hrať bude určite Norbert Gyömbér, ktorý sa vrátil po dvojmesačnej pauze zavinenej zranením.

"Máme nejakých hráčov, ktorí sú v kluboch vyťažení. Môže sa stať, že si niektorý nováčik odbije debut. Nemajú to ľahké, lebo nie sú zvyknutí na to, ako chceme hrať.

Sú tu preto, lebo si to zaslúžia. Je na nich, aby mi zamotali hlavu. Dávid Hancko trénuje od včera, ale všetci budú nachystaní na Rakúsko.

Určite dáme šancu aj tým, ktorí neboli tak využívaní v kvalifikácii. Pracovali sme na slabších stránkach a tiež rozvoji toho, čo nám ide.

Nie sme na konci cesty, čaká nás veľa práce. Som presvedčený, že mužstvo je na dobrej ceste," doplnil Calzona.

Ľubomír Moravčík Čítajte viac Moravčík: Keď si predstavím, čo som mohol mať... Sprostý som bol! Čavriča čaká 40 rokov života, zamyslime sa a nelámme nad ním palicu

Rakúsko považuje za tím, ku ktorému by chcel slovenský tím priblížiť.

"Páči sa mi štýl hry Rakúska. Mali skvelú kvalifikáciu, 19 bodov z 24. Sú skvele organizovaní a trénersky vedení. Pán tréner Ralf Rangnick si zaslúži poklonu.

Za taký krátky čas dal mužstvu jasnú tvár. Nie sme na úrovni na Rakúska, ale je to našim cieľom. Môže to byť prekvapenie ME 2024 a my sa im chceme rovnať."

Stredopoliar Genku Patrik Hrošovský sa na priateľský duel doma s Rakúskom a taktiež v utorok na pôde Nórska (18.00 v Oslo) te­ší.

Tomáš Rigo Čítajte viac Z ničoho sa nepo.... Česi sú zo Slováka v šoku, Calzona má vraj v rukách pre Euro nového Hamšíka

"Nálada je dobrá, škoda pár zranení. Celý týždeň sme sa pripravovali na oboch súperov. Chceme hrať tak, ako sa pod koučom prezentujeme od začiatku jeho pôsobenia.

Veríme, že nás súperi dobre pripravia na Euro. Rakúšania sa dostali na ME v skupine s Belgickom. Majú kvalitu a svoj štýl.

Sú nebezpeční a dobrí na lopte. Potrebujeme dobrú defenzívu, aby sme si vytvorili šance. Zápas sa hrá vždy o to, že hráme za Slovensko. Hráme pred domácimi fanúšikmi.

Získali sme si ich na svoju stranu, za čo sa im chcem poďakovať, lebo chodia v hojnom počte," skonštatoval Hrošovský.

Poklady ligy. Ktorí hráči odišli za milióny? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nie je to pravidlo, no aj zo slovenskej ligy...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona