Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká posila pred vrcholom sezóny? Čavrič verí, že na EURO bude hrať v slovenskom drese, veci sa dali do pohybu

Slovenskej futbalovej reprezentácii už dlhšie chýba výraznejší ťahúň ofenzívy. Počas poslednej úspešnej kvalifikácie na EURO 2024 sa v dobrom svetle ukázal Róbert Boženík. Pribudne k nemu osvedčený Aleksandar Čavrič?

07.02.2024 21:19
Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo... Foto:
Aleksandar Čavrič počas zápasu EEKL v Lille.
debata

Srbský kanonier sa netají tým, že k Slovensku má blízko a po skončení kariéry tu chce zostať žiť. Viackrát vyhlásil, že by aj rád reprezentoval.

A to by sa malo splniť. Je viac ako reálne, že Čavrič Slovensku pomôže už na tohtoročných Majstrovstvách Európy, ktoré sa budú konať v Nemecku.

Dlhoročná opora bratislavského Slovana už všetko prediskutovala s prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom i reprezentačným trénerom Francescom Calzonom.

Gerson Rodrigues Čítajte viac Náhrada za Čavriča je už na Tehelnom poli. Do Slovana prichádza reprezentačný kanonier

"Obaja mi sľúbili, že občianstvo do majstrovstiev Európy stihneme,“ uviedol Srb v rozhovore pre TVnoviny.

O slovenské občianstvo požiadal ešte v novembri 2022 a zdá sa, že byrokratické ľady sa konečne začali lámať.

„Kováčik mi povedal, že na úradoch sa veci dali do pohybu a od začiatku tohto roka sa pracuje na mojom slovenskom pase. A hovoril, že majú v pláne ma povolať do reprezentácie.“

Ako Kováčikovi, tak Calzonovi potvrdil svoj úmysel reprezentovať Slovensko. "Calzona uviedol, že o moje služby záujem má a sľúbil, že na celú okolo občianstva bude tlačiť.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Odchod po ôsmich rokoch. Slovan sa lúči so svojou hviezdou, Čavrič nevylučuje návrat

Chcel ma už aj pozvať na zraz, no na ten by som logicky zbytočne chodil," dodala nová posila japonského klubu Kashima Antlers.

Práve pôsobenie v exotickej lige by mu mohlo skomplikovať cestu na EURO v drese Slovenska. Japonská súťaž sa totiž hrá od konca februára do decembra.

"Ligovú prestávku nemajú, takže s odchodom na EURO by musel súhlasiť aj klub. Ale ak by som o to požiadal vedenie by ma určite pustilo.

Kluby navyše musia rešpektovať medzinárodné termíny, ktoré zastrešuje FIFA," nepochybuje Čavrič, ktorý počas aktuálnej sezóny stihol ešte ako hráč belasých 14 gólov a 10 asistencií.

Zárobky Slovana a Trnavy v EKL Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Čukarički (Srbsko) - 3 218 000 eur
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #reprezentácia #Ján Kováčik #Aleksandar Čavrič #Francesco Calzona