Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náhrada za Čavriča je už na Tehelnom poli. Do Slovana prichádza reprezentačný kanonier

Iba pár dní po odchode najlepšieho strelca Aleksandara Čavriča do Japonska našiel slovenský majster Slovan Bratislava jeho nástupcu. Na Tehelné pole prichádza luxemburský kanonier Gerson Rodrigues.

01.02.2024 11:48 , aktualizované: 12:49
Gerson Rodrigues Foto:
Gerson Rodrigues.
debata (16)

O príchode útočníka, ktorý v nedávno skončenej kvalifikácii o postup na EURO 2024 strelil za Luxembursko päť gólov, informoval na Twitteri redaktor RTVS Tomáš Kotlárik.

Fanúšikov navnadil príspevkom na Instagrame aj generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml., ktorý ukázal snímku s novou posilou, ktorej tvár bola rozmazaná, s otázkou: „Tak kto to bude?“

Ivan Kmotrík ml. s novou posilou Slovana. Foto: Instagram
Kmotrík Ivan Kmotrík ml. s novou posilou Slovana.

28-ročný útočník v aktuálnej sezóne pôsobil na hosťovaní z Dynama Kyjev v tureckom Sivasspore (13 zápasov, 2 góly). V ukrajinskom klube mu pritom v lete tohto roka skončí zmluva.

Slovenskí fanúšikovia si ho môžu pamätať z kvalifikačných zápasov o ME 2024, v ktorých patril k najlepším hráčom Luxemburska. Jeho trhová hodnota je podľa portálu Transfermarkt na úrovni 1,7 milióna eur.

Aleksandar Čavrič Čítajte viac Odchod po ôsmich rokoch. Slovan sa lúči so svojou hviezdou, Čavrič nevylučuje návrat

Rodrigues sa narodil v portugalskom Pragale, a okrem portugalského pasu vlastní aj luxemburský. Za národný tím tejto krajiny strelil 17 gólov v 56 zápasoch.

Do trinástich rokov pôsobil v akadémii francúzskeho tímu FC Metz následne sa presunul do Luxemburska a púť profesionálneho futbalistu odštartoval lete 2014 v tíme Swift Hesperange.

V priebehu nasledujúcich desiatich rokov vystriedal až dvanásť klubov, do väčšiny z nich putoval na hosťovania. Zmluvným hráčom Dynama Kyjev bol od roku 2019, no odtiaľ bol zapožičaný okrem Sivassporu aj do Ankaragücü, francúzskeho Troyes, Eyüsportu a saudskoarabského klubu al-Wehda.

Hospodárenie klubov našej futbalovej ligy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete dvanásť klubov najvyššej...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #Gerson Rodrigues