Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atraktívny súper pred EURO. Slovenskú defenzívu preveria hviezdni Haaland s Ödegaardom

Slovenskí futbaloví reprezentanti si rámci marcového asociačného termínu zmerajú sily aj s výberom Nórska na čele s obávaným kanonierom anglického Manchestru City Erlingom Haalandom.

09.01.2024 11:30
SR Bratislava šport futbal kval. ME J Slovensko... Foto:
Slovenský tím pred septembrovým zápasom s Portugalskom.
debata

Ako referuje oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), zápas na štadióne Ullevaal v Osle sa uskutoční 26. marca od 18.00 h.

Tri dni predtým, čiže 23. marca, privíta tím trénera Francesca Calzonu v Bratislave reprezentáciu Rakúska.

Slováci dosiaľ odohrali proti Nórom štyri vzájomné zápasy, v ktorých zaznamenali jedno víťazstvo a až tri prehry pri celkovom skóre 1:5.

Doteraz jediné víťazstvo slovenského výberu sa viaže k reprezentačnej rozlúčke Jána Ďuricu v novembri 2017, keď Slováci na štadióne v Trnave zdolali Nórov 1:0 po góle Stanislava Lobotku.

813629727 Čítajte viac Šejkovia hľadajú náhradu za Škriniara, PSG si vyhliadlo ďalšieho Slováka. Je nepredajný, znie odpoveď

Zatiaľ naposledy sa súperi stretli v Osle pred dvomi rokmi, keď domáci triumfovali nad tímom vtedajšieho trénera Štefana Tarkoviča 2:0 po presných zásahoch Haalanda a Martina Ödegaarda.

Dejiskom marcového zápasu bude opäť domovský stánok nórskej futbalovej reprezentácie – štadión Ullevaal v Osle.

Práve na tomto 28-tisícovom štadióne zdolalo pred viac ako päťdesiatimi rokmi Československo zdolalo domáci výber 2:0 po góloch Slovákov – Ladislava Kunu a Alexandra Horvátha.

Trio Stanislav Griga, Vladimír Weiss st. a Milan Luhový boli strelci gólov Československa pri víťazstve 3:2 nad Nórskom v novembri 1988 na bratislavskom Tehelnom poli, o desať rokov neskôr sa zapísal pri rovnakej výhre 3:2 v Osle do listiny strelcov Ľubomír Moravčík.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar šiel do katarskej nemocnice pod skalpel. Správy po operácii vravia, že jeho účasť na ME nie je vylúčená

"Aj piaty vzájomný duel Slovenska s Nórskom bude mať prípravný charakter. Zaujímavosťou je skutočnosť, že Nórsko nebolo nikdy súperom Československa alebo Slovenska v kvalifikáciách o postup na majstrovstvá Európy alebo majstrovstvá sveta.

Jediný ‚ostrý‘ zápas odohrala československá reprezentácia proti Nórsku na olympijských hrách v roku 1920 v Bruseli,“ pripomenul SFZ.

Hotel slovenských futbalistov počas EURO 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o hoteli, ktorý bude...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #reprezentácia #prípravný zápas #EURO 2024