Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Marcellim sme si ďakovali. Za gól budem musieť zaplatiť, priznáva mladý slovenský talent. Jedna otázka ho prekvapila

Premiéru ako hrom zažil útočník Timotej Jambor (20) v reprezentačnom výbere do 21 rokov. V rámci prípravy na domáce ME 2025 remizovali mladí Slováci s rovesníkmi z Poľska 2:2.

13.10.2023 12:11
SR Futbal prípravný 21 Poľsko KEX Foto: ,
Timotej Jambor strieľa gól v zápase proti Poľsku.
debata

Stretnutie, ktoré sa odohralo v Košickej futbalovej aréne, bolo prvým vystúpením slovenskej futbalovej reprezentácie v metropole východu po 25 rokoch.

Jambor si okrem gólu pripísal aj asistenciu pri presnom zásahu Nina Marcelliho.

Máte za sebou premiérové vystúpenie v drese reprezentačnej dvadsaťjednotky. Chýbalo k maximálnej spokojnosti už len víťazstvo?

Pre mňa to bolo veľmi náročné. V aktuálnej sezóne to bol môj prvý zápas na medzinárodnej úrovni. Cítil som úplne iné tempo, než na aké som zvyknutý z ligy.

Video

V prvom polčase sme sa s tým vyrovnal. Išli sme rýchlo do vedenia. V druhej polovici sme dostali nešťastný gól, ale myslím si, že remíza je spravodlivá, hoci Poliaci boli opticky o čosi lepší ako my.

Na gól, ktorý ste strelili už v 5. minúte, vám prihrával Nino Marcelli. Ako ste videli situáciu?

Padlo to po rýchlom brejku. Bol som veľmi šťastný, že som sa presadil hneď v prvom zápase za dvadsaťjednotku a pomohol mužstvu. Teší ma aj asistencia pri druhom góle. Z osobného hľadiska som spokojný. Škoda, že sme nezvíťazili. Pevne verím, že nám to vyjde už v ďalšom zápase.

V Košiciach hrala futbalová reprezentácia po 25 rokoch. Ako vnímate fakt, že ste sa zapísali do histórie ako prvý strelec po štvrťstoročí?

Naozaj sa tu tak dlho nehralo? To som nevedel. Štadión je tu skvelý. Ľudia nám vytvorili výbornú kulisu. Ak sa budeme do Košíc vracať aj v budúcnosti, budem len rád, pretože to tu má výbornú úroveň.

Gasparik a Bukata Čítajte viac Žolík Trnavy si musel zobrať tabletky, aby mohol nastúpiť. Má v sebe niečo výnimočné, vraví Gašparík

Keď sme išli v autobuse na zápas, predstavoval som si, že by som chcel streliť gól. Bolo to krásne a dodalo mi to energiu, aby som podal dobrý výkon.

Ako hosťujúca krajina ME 2025 nemusí hrať Slovensko kvalifikáciu. Dokážete sa aj v príprave namotivovať akoby išlo o súťažné zápasy?

Uvedomujeme si, že hráme prípravné zápasy a nie kvalifikáciu, ale vždy chceme vyhrať a podať kvalitný výkon. Až do ME budeme hrať len prípravné stretnutia a vieme, že každý bojuje o miesto v konečnej nominácii. Nemôžeme si dovoliť nedať zo seba na ihrisku 100 percent.

S Ninom Marcellim ste si navzájom prihrali na góly. Ako hodnotíte spoluprácu?

Myslím si, že sme si rozumeli veľmi dobre. Ešte sa k nám pridal aj Adrián Kaprálik, s ktorým sme mali ofenzívne úlohy. Klapalo nám to skvele. Najmä, keď sme využívali našu rýchlosť pri bejkových situáciách. Pri mojom góle som Ninovi poďakoval a potom sa to vymenilo, keď som nahrával ja jemu.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Lepší ako Salah. Kapitán Maďarov strčil do vrecka hviezdy Liverpoolu, v dôležitom ukazovateli nemá v klube konkurenciu

Čo vás bude stáť premiérový gól?

Náš brankár Ľubomír Belko drží kasu. Už mi spomínal, že mám do nej niečo prihodiť. Zatiaľ neviem, koľko to bude, ale keď to je za góly a asistencie, tak mi to vôbec neprekáža. Rád prispejem.

Váš otec Milan Jambor hrával aj za FC Košice. Prišiel sa na vás pozrieť?

Bol na štadióne. Dokonca s ním prišli aj mama, sestra a teta. Podporila ma prakticky celá rodina. Zo Svitu to nemali ďaleko. Určite boli šťastní z toho, ako sa mne aj celému tímu darilo.

Marcelli: Konečne som prelomil smolu

Skvelú spoluprácu s Jamborom si pochvaľoval útočník Slovana Nino Marcelli. „Bolo to podobné ako v Slovane s Dávidom Strelcom,“ pousmial sa Marcelli. Ten zaznamenal presný zásah po dlhej dobe.

„V lige som už dosť dlho neskóroval. Nevedel som sa trafiť. Konečne mi to padlo. Verím, že to som to definitívne zlomil,“ dodal.

Spokojný s výkonmi oboch mladíkov, ktorí sa strelecky presadili, bol aj tréner Jaroslav Kentoš. Jednou z aktuálnych priorít je podľa neho budovanie ofenzívnej identity mužstva smerom k domácim ME.

„Teším sa, že aj proti takému silnému súperovi, akým je Poľsko, sme strelili góly a vypracovali si dostatok šancí. Čo sa týka výkonu Jambora, chceli sme ho nominovať už na predošlý zraz, ale zranil sa. Zápas proti Poľsku zvládol veľmi dobre,“ hodnotí Kentoš.

Slovákov čaká v novembri domáci súboj s Chorvátskom a vonku s Českom.

Postupové šance Slovenska na ME 2024 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Na šampionáte sa podľa analytikov z We Global...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nino Marcelli #slovenská reprezentácia do 21 rokov #Timotej Jambor