Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sledujem 82 hráčov, reagoval tréner Portugalska na kontroverzný ťah. Slovákom adresoval komplimenty

Tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Roberto Martínez priznal, že jeho mužstvo je pred piatkovým duelom v Bratislave proti výberu Slovenska "sústredené na to, aby podalo dobrý výkon".

08.09.2023 14:02
SR futbal kvalifikácia ME 2024 Portugalsko... Foto: ,
Roberto Martínez so svojimi zverencami na Tehelnom poli.
debata
Tréner Portugalska R. Martínez: Náš tím je sústredený na Slovákov, vieme, čo nás čaká
Video

Ako referuje web ojogo.pt, skúsený 50-ročný Španiel to povedal na štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencii po prílete na Slovensko. V nominácii portugalského tímu figuruje 23 hráčov.

Mnohých zaskočilo zaradenie dvojice čerstvých posíl FC Barcelona – Joaov Cancela a Félixa. Obaja toho totiž v tejto sezóne 2023/2024 neodohrali príliš veľa a ich forma dlhodobo kolíše.

Slovensko, Portugalsko Čítajte aj Zápas Slovensko - Portugalsko sme sledovali ONLINE

Martínez však zdôraznil, že povolaniu všetkých hráčov predchádzal veľmi profesionálny proces.

"Sledujem 82 hráčov, spolupracujem s 23… Myslím si, že je dôležité vedieť, že pre naše výbery máme veľmi profesionálny, poctivý proces.

Zrazy v septembri, na základe mojich medzinárodných skúseností, nie sú zrazy, počas ktorých vidíme moment formy, ale skôr to, čo dokážu hráči ponúknuť našej predstave o hre, nasadení a túžbe pre národný tím. Nemôžem vyhovieť všetkým,“ povedal Martínez.

Podľa neho počas septembrových reprezentačných zrazov ťažko určiť, aké výkony podajú jednotliví hráči, pretože mnohí majú za sebou prestupy a rôzny počet odohraných minút v úvode sezóny.

Video

"Myslím si však, že tu máme hráčov, ktorí budú plne koncentrovaní a podajú dobrý výkon,“ poznamenal Martínez.

Tréner sa v dejisku piatkového zápasu vyjadril aj k súperovi.

„Slovensko má mužstvo, na ktorom sa veľmi dobre pracuje. Francesco Calzona má jasnú štruktúru a predstavu o hre. Ťažko si proti nim vytvoríte šancu na gól, inkasovali len raz a bez lopty hrajú vo vysokej intenzite. Je to tím, ktorý rastie a má všetky podmienky na to, aby sa kvalifikoval na majstrovstvá Európy.“

Reprezentačné A-mužstvá Slovenska a Portugalska sa v minulosti stretli štyrikrát. Až tri duely vyhrali Portugalčania, v jednom sa zrodila remíza.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Góly sú „no problem“ a jeden status dva milióny. Slovensko prišiel dobyť futbalový kráľ, ktorý ovládol takmer všetko

Po prvý raz na seba natrafili v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy v roku 2000. Najprv 14. októbra 1998 v Bratislave zvíťazili Portugalčania 3:0 a potom 5. júna 1999 v Lisabone zdolali Slovákov najtesnejším rozdielom 1:0.

V rámci kvalifikácie o postup na MS 2006 v Nemecku sa mužstvá 30. marca 2005 na bratislavskom Tehelnom poli rozišli po remíze 1:1. O približne dva mesiace neskôr v Lisabone zvíťazili Portugalčania 2:0.

Najkrajšie partnerky portugalských futbalistov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Ginevra Festa (Ruben Dias).
 Partnerkou opory...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #portugalskí futbalisti #Roberto Martínez