Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sledujem 82 hráčov, reagoval tréner Portugalska na kontroverzný ťah. Slovákom adresoval komplimenty

Tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Roberto Martínez priznal, že jeho mužstvo je pred piatkovým duelom v Bratislave proti výberu Slovenska "sústredené na to, aby podalo dobrý výkon".

08.09.2023 14:02
SR futbal kvalifikácia ME 2024 Portugalsko... Foto: ,
Roberto Martínez so svojimi zverencami na Tehelnom poli.
debata
Tréner Portugalska R. Martínez: Náš tím je sústredený na Slovákov, vieme, čo nás čaká
Video

Ako referuje web ojogo.pt, skúsený 50-ročný Španiel to povedal na štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencii po prílete na Slovensko. V nominácii portugalského tímu figuruje 23 hráčov.

Mnohých zaskočilo zaradenie dvojice čerstvých posíl FC Barcelona – Joaov Cancela a Félixa. Obaja toho totiž v tejto sezóne 2023/2024 neodohrali príliš veľa a ich forma dlhodobo kolíše.

Slovensko, Portugalsko Čítajte aj Zápas Slovensko - Portugalsko sme sledovali ONLINE

Martínez však zdôraznil, že povolaniu všetkých hráčov predchádzal veľmi profesionálny proces.

"Sledujem 82 hráčov, spolupracujem s 23… Myslím si, že je dôležité vedieť, že pre naše výbery máme veľmi profesionálny, poctivý proces.

Zrazy v septembri, na základe mojich medzinárodných skúseností, nie sú zrazy, počas ktorých vidíme moment formy, ale skôr to, čo dokážu hráči ponúknuť našej predstave o hre, nasadení a túžbe pre národný tím. Nemôžem vyhovieť všetkým,“ povedal Martínez.

Podľa neho počas septembrových reprezentačných zrazov ťažko určiť, aké výkony podajú jednotliví hráči, pretože mnohí majú za sebou prestupy a rôzny počet odohraných minút v úvode sezóny.

Video

"Myslím si však, že tu máme hráčov, ktorí budú plne koncentrovaní a podajú dobrý výkon,“ poznamenal Martínez.

Tréner sa v dejisku piatkového zápasu vyjadril aj k súperovi.

„Slovensko má mužstvo, na ktorom sa veľmi dobre pracuje. Francesco Calzona má jasnú štruktúru a predstavu o hre. Ťažko si proti nim vytvoríte šancu na gól, inkasovali len raz a bez lopty hrajú vo vysokej intenzite. Je to tím, ktorý rastie a má všetky podmienky na to, aby sa kvalifikoval na majstrovstvá Európy.“

Reprezentačné A-mužstvá Slovenska a Portugalska sa v minulosti stretli štyrikrát. Až tri duely vyhrali Portugalčania, v jednom sa zrodila remíza.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Góly sú „no problem“ a jeden status dva milióny. Slovensko prišiel dobyť futbalový kráľ, ktorý ovládol takmer všetko

Po prvý raz na seba natrafili v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy v roku 2000. Najprv 14. októbra 1998 v Bratislave zvíťazili Portugalčania 3:0 a potom 5. júna 1999 v Lisabone zdolali Slovákov najtesnejším rozdielom 1:0.

V rámci kvalifikácie o postup na MS 2006 v Nemecku sa mužstvá 30. marca 2005 na bratislavskom Tehelnom poli rozišli po remíze 1:1. O približne dva mesiace neskôr v Lisabone zvíťazili Portugalčania 2:0.

Najkrajšie partnerky portugalských futbalistov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Ginevra Festa (Ruben Dias).
 Partnerkou opory...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #portugalskí futbalisti #Roberto Martínez