Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Iba brániť by bola samovražda, varuje Škriniar. Portugalský spoluhráč z Paríža mu vravel, že dá Slovákom gól

Veľký favorit verzus príjemné prekvapenie. Slovenskí futbalisti po dlhých rokoch majú výborne rozohratú kvalifikáciu na vrcholné podujatie.

06.09.2023 05:40
Denis Vavro a Milan Škriniar. Foto:
Denis Vavro a Milan Škriniar.
debata (1)

V štyroch doterajších zápasoch ešte neprehrali. A ak by v piatok (20.45 v Bratis­lave, prenos vysiela RTVS) proti gigantovi z Portugalska zabodovali opäť, spravili by ďalší krok k majstrovstvám Európy 2024.

Zverenci Francesca Calzonu bojujú o tretí európsky šampionát (2016 a 2020), okrem toho si slovenskí futbalisti zahrali na majstrovstvách sveta (2010).

Vždy, keď sa im to podarilo, odniesli si veľmi cenný skalp. Ten na úkor majstrov Európy z roku 2016 by bol obrovským prekvapením. Podľa bookmakerov je šanca, že Slováci vyhrajú kurz osem ku jednej.

Aj napriek tomu domáci neskladajú zbrane. Šláger, po ktorom bude nasledovať pondelňajší bratislavský duel s Lichtenštajnskom (20.45), si chcú podľa Milana Škriniara užiť.

Vitinha mu povedal, že dá gól

Dvadsaťosemročný stopér parížskeho St. Germain tvrdí, že Slováci sa proti favoritovi nesmú báť hrať futbal a verí, že bodovo neobídu naprázdno.

Island, Slovensko Čítajte viac Zvýšená bezpečnosť, policajná eskorta. Zväz prezradil špeciálne požiadavky Portugalska a upozorňuje divákov na lístky z čierneho trhu

„Popriali sme si veľa šťastia,“ povedal Škriniar a zažmurkal, čím pobavil prítomných a aj naznačil, v akom tóne sa niesli podpichovačky v kabíne Paríža.

Slovenský stopér tam má trojicu portugalských spoluhráčov – Danila Peréza, Goncala Ramosa a Vitinhu. Posledný menovaný hýril sebavedomím.

„Vitinha povedal, aby som si zapísal, že nám dá gól. Dúfam, že sa to nestane. Majú výborný tím, poznám aj ďalších hráčov z uplynulých sezón v Serie A. V Paríži sa cítim dobre, sadáme si. Budujeme nové kamarátstva a hľadáme cestu k úspechu.“

Keď do Paríža prichádzal, v kádri bol ešte Lionel Messi aj Neymar. Nakoniec si s nimi nezahral, čo mu je ľúto.

„Kto by si s nimi nechcel zahrať? Už pri mojom príchode sa hovorilo, že Messi nezostane. Neymar s nami začal trénovať, ale taký je futbal. Prišla namiesto nich obrovská kvalita. Budujeme nový tím.“

Kto je najdrahším hráčom Portugalska?

Menoslov Portugalska budí rešpekt. Čo hráč, to hviezda. Hodnota kádra aktuálnej nominácie kouča Roberta Martíneza je takmer miliarda eur.

Najdrahším hráčom je Rafael Leao, ktorý má podľa špecializovaného portálu transfermarkt.de hodnotu 90 miliónov eur.

Vitinho Čítajte viac Odkaz Slovákom? Portugalčania sa hotujú na dominanciu. Škriniarov spoluhráč zmietol špekuláciu, ktorá koluje po krajine

„Proti Leaovi som odohral asi desať zápasov. Viem, akú má obrovskú kvalitu. Ťažko ho prečítať,“ poznamenal Škriniar.

Pre porovnanie, slovenský káder ocenil na vyše 150 miliónov eur, pričom Škriniar (50) spoločne so Stanislavom Lobotkom (40) a Dávidom Hanckom (25) majú dokopy 115 miliónov eur.

"Odviedli sme doteraz v kvalifikácii kus vynikajúcej roboty a sme druhí v tabuľke, vďaka čomu hráme s Portugalskom o prvé miesto. Tento zápas môže veľa ukázať do ďalších bojov, Verím, že to zvládneme a uchmatneme nejaký bod.

Dali by sme tým jasný signál, že sme pripravení hrať aj proti takýmto reprezentáciám. Od prvého dňa si hovoríme, že sa musíme snažiť hrať futbal a nepoddať sa im, lebo nás roztrhajú.

Budeme chcieť aj my držať loptu, nesmieme sa ich báť. Zavrieť sa v šestnástke a iba brániť by bola samovražda. Aj tréner nám vštepuje, aby sme si verili a neskladali zbrane už pred zápasom," doplnil Škriniar.

SR Futbal FL Nadstavba Skupina Titul 2. kolo TTX Čítajte viac Zavinil penaltu a nahnevaný majiteľ konal. Bývalý kapitán Dunajskej Stredy dostal padáka, píšu Gréci

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #slovenská futbalová reprezentácia #denis vavro #Milan Škriniar