Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odkaz Slovákom? Portugalčania sa hotujú na dominanciu. Škriniarov spoluhráč zmietol špekuláciu, ktorá koluje po krajine

Portugalský futbalový reprezentant Vitinha povedal, že jeho tím chce v piatkovom dueli na Slovensku kontrolovať priebeh a pripísať si ďalšie tri body do tabuľky J-skupiny v rámci kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku.

05.09.2023 16:07
Vitinho Foto: ,
Sprava portugalskí futbalisti Vitinho, Cristiano Ronaldo a Otavio.
debata

"Chceme byť dominantným tímom, ktorý keď stratí loptu, bude tvrdo a rýchlo napádať. Takto budeme chcieť hrať,“ povedal 23-ročný stredopoliar podľa webu rtp.pt.

Hráč francúzskeho šampióna Paríž Saint-Germain, v ktorom pôsobí spoločne s kapitánom slovenskej reprezentácie Milanom Škriniarom, tiež tvrdí, že Portugalčania pôjdu naplno za víťazstvom.

Cristiano Ronaldo Čítajte aj Žiadne dary, iba posmešky a neskutočný talent. Život chcel byť k Ronaldovi krutý, on si však so všetkými nástrahami poradil

"Budeme hrať náš futbal, aby sme sa priblížili k postupu. Máme veľkú kvalitu v mužstve aj v realizačnom tíme,“ dodal.

Vitinha podotkol, že tak ako všetci ostatní v portugalskom výbere, aj on dúfa, že dostane šancu od trénera Roberta Martíneza a vybehne na trávnik bratislavského Národného futbalového štadióna (NFŠ).

„Viem, že tréner má veľmi ťažkú prácu, pretože na všetkých postoch máme veľmi kvalitných hráčov a mojou úlohou je sťažiť mu rozhodovanie,“ poznamenal.

Portugalsko, radosť Čítajte aj Nie je to len o Ronaldovi! Na Tehelné pole príde aj kapitán veľkoklubu, najdrahší Portugalčan pri futbale zabúdal jesť

Vitinha reagoval aj na otázku, či je portugalská reprezentácia pod Martínezovým vedením uzavretou skupinou, do ktorej má šancu na nomináciu len málo nových hráčov.

Takúto myšlienku zavrhol a nepochybuje o tom, že do tímu sa „dostane každý“.

„Kto hovorí, že ide o uzavretú skupinu, mýli sa. Dvere sú otvorené. Ak zo seba tí, čo sú tu, nedostanú to najlepšie, ľahko odídu. Tí, ktorí sa sem nedostali, musia naďalej robiť to najlepšie pre svoj klub,“ doplnil.

Tomáš Suslov Čítajte aj Suslov: Mrzí ma, ako to dopadlo. Nie som výtržník, ale z Groningenu ma nechceli pustiť

V dueli v Bratislave sa stretnú dve zatiaľ najúspešnejšie mužstvá kvalifikačnej J-skupiny, z ktorej postúpia na šampionát dva tímy.

Portugalčania majú na konte plný počet 12 bodov a skóre 14:0, Slováci nazbierali o dva body menej. Vitinha si myslí, že ak portugalský tím zvládne duel na Slovensku a následne aj domáci súboj proti Luxemburčanom, bude veľmi blízko k postupu na ME.

"Dve víťazstvá by nás priblížili k postupu. Myslím si, že potom by nám chýbal už len jeden bod. To je to, čo chceme,“ zakončil niekdajší hráč FC Porto a Wolverhamptonu Wanderers.

Najdrahší hráči v nominácii Portugalska + CR7 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Otávio Monteiro (vľavo,...
debata chyba
Viac na túto tému: #portugalskí futbalisti