Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Absenciu u Kozáka riešil aj Čižnár, Hapalovi odišiel z lavičky. Weiss cvičil s trénermi už v minulosti, do laty ho dá iba otec

Odišiel zo striedačky počas zápasu

Bol 20. november 2018. Pavel Hapal viedol iba druhý zápas na slovenskej lavičke. Český kouč sa rozhodol, že dá druhú šancu búrlivákovi Miroslavovi Stochovi, ale v kuchyni mu vybuchol iný tlakový hrniec.

Weiss nedostal príležitosť ani v jednom z dvoch zápasov Ligy národov. Keď v 79. minúte súboja s Českom využil Hapal všetky tri striedania, Weiss odišiel zo striedačky.

Na povrch dokonca vyplávali informácie, že sa do konca zápasu prezliekol v kabíne. Ostal tam ešte pár minút a šatňu vraj opustil so slovami:

"Ja som skončil.“

Weiss futbal Čítajte viac Weiss: Hapalovi som neželal nič zlé, ale návrat Tarkoviča ma potešil

"V priebehu zápasu som si to nevšimol, lebo som koučoval mužstvo. Dozvedel som sa to, až keď som prišiel do kabíny. Budem sa snažiť vykomunikovať to s hráčom, čo ho k tomu viedlo, a uvidíme ďalej.

Vieme, akým spôsobom hrá, rozhodli sme sa pre tento variant. Nepustili sme ho do zápasu, ale nikde nie je napísané, že nebude hrať v ďalších dueloch, takže v tom nevidím žiadny problém," vyhlásil Hapal.

Neskôr Weiss vyhlásil, že sa do národného tímu vráti až v prípade, keď bude na pozícii iný tréner ako Hapal.

Želanie sa mu splnilo, keď sa pred dvomi rokmi kormidla ujal Štefan Tarkovič.

Pod jeho vedením si zahral v dvoch zápasoch ME 2020 a tiež v troch zápasoch C-divízie Ligy národov. Po nich sa začali Weissove ďalšie problémy. Tentokrát s Calzonom.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona