Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Hapalovi som neželal nič zlé, ale návrat Tarkoviča ma potešil

Slovenských futbalistov na budúci týždeň čaká zápas roka. Dvanásteho novembra nastúpia v Belfaste proti domácemu Severnému Írsku a zabojujú o postup na ME 2020.

06.11.2020 13:28
Weiss futbal Foto: ,
Vladimír Weiss ml. počas tréningu na ME 2016.
debata (3)

Pred finále baráže sa do národného tímu vracajú aj staré-známe tváre.

Dočasný tréner Štefan Tarkovič nominoval okrem iných aj 35-ročného krajného obrancu Tomáša Hubočana či bývalého kapitána Martina Škrtela. Obaja sa (spolu s Adamom Nemcom) vlani s reprezentáciou rozlúčili.

Tarkovič, bývalý asistent Jána Kozáka, povolal do mužstva aj Vladimíra Weissa ml. Ten hral naposledy za reprezentáciu v októbri 2018. Po konflikte s vtedajším trénerom Pavlom Hapalom v národnom tíme skončil.

Pred niekoľkými dňami sa na verejnosť dostalo video, na ktorom objímal viceprezidenta ŠK Slovan Ivana Kmotríka mladšieho a vzápätí močil na verejnosti.

"Som presvedčený, že Vlado má kvalitu na to, aby pomohol reprezentácii. Možno jej vráti to, čo mu požičala. Každý hráč a človek sa vyvíja, tak isto aj Vlado.

Je pod mediálnym drobnohľadom, vnímam to. Ale musí mať aj morálny kompas. Rozprával som sa s ním otvorene, sme dohodnutí na pravidlách hry, verím, že jeho prístup bude motivačný. Ak by nemal výkonnosť akú má, tak by som ho nenominoval," reagoval Tarkovič.

Viera v úspech

Weiss v rozhovore pre Denník Šport uviedol, že nomináciu berie tak, akoby v jeho prípade prišla prvýkrát.

"Na reprezentáciu som sa vždy tešil. Ten pocit, keď hráte za svoju krajinu, je iný ako v prípade klubu. Teraz, po dvojročnej odmlke, to beriem tak, akoby to prišlo prvýkrát. Veľmi sa teším na všetkých chalanov, na kolektív. Verím, že nálada bude dobrá, bojovná.

Počas mojej neprítomnosti som sa rozprával s viacerými chalanmi a stále som mal pocit, že reprezentácii niečo chýba. Pevne verím, že teraz predvedieme všetci úplne iný prístup a, najmä, že budeme úspešní," povedal 30-ročný futbalista v rozhovore .

Vymenovanie Štefana Tarkoviča za dočasného trénera ho neprekvapilo.

"Priznám sa, že som tak trochu očakával, že ak skončí tréner Hapal, prevezme to tréner Tarkovič. Predsa len, pozná kolektív, bol úspešný po Kozákovom boku.

Navyše, z ostatných voľných trénerov som si na tom mieste nevedel predstaviť nikoho. Takže, hoci trénerovi Hapalovi som rozhodne neželal nič zlé, správa o vymenovaní trénera Tarkoviča ma potešila.

Máme spolu výborný, úprimný vzťah na linke hráč – tréner. Zároveň som rád, že sa vrátil nielen on, ale aj celý pôvodný realizačný tím," pokračoval Weiss.

Slováci, ktorých hodnota najviac klesla Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Stanislav Lobotka (Neapol)
Aktuálna...

Zápas v Belfaste bude podľa neho náročný, ale tvrdí, že kvalita je na strane Slovákov.

"Myslím si, že keď budeme všetci zdraví a nebude veľa zásahov do zostavy, kvalita bude na našej strane.

Zmena na trénerskom poste či v realizačnom tíme väčšinou po útlme a nepresvedčivých výkonoch a výsledkoch – hoci nechcem nič zlé hovoriť na predchádzajúcu partiu – prinesie nový impulz do mužstva.

Verím, že to bude naša výhoda. V každom prípade očakávam mimoriadne náročný zápas. Súper má rýchle, behavé typy hráčov, všetci pôsobia na Ostrovoch. Musíme k tomu pristúpiť zodpovedne a snažiť sa hrať našu hru, to, čo vieme. V takom prípade to zvládneme," dodal Weiss.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Vladimír Weiss ml. #ME 2020