Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Jackpot aj vyhadzovač, Calzonovo želanie sa splnilo. Slováci po Bosne pookriali, kluby im veria viac

Opäť bez Škriniara?

"Lepšieho nemáme.“

Týmito slovami hájil Calzona nomináciu Petra Pekaríka na marcový zraz. Obranca Herthy dovtedy v 25 kolách Bundesligy odohral iba 87 minút. Minulý víkend toto číslo zdvojnásobil, odohral celý duel proti Werderu Brémy (2:4).

Kým napríklad Dúbravku čakajú náročné, ale príjemné boje o Ligu majstrov, Pekaríkova Hertha je až po uši namočená v záchranárskych prácach. Po 30 kolách je posledná, so stratou šiestich bodov na pásmo mimo zostup.

Príjemnejšie starosti má jeho kolega na opačnom konci obrany. Dávid Hancko síce v slovenskom drese obhospodaruje ľavú stranu, ale vo Feyenoorde je stopérom číslo jeden.

Dvadsaťpäťročný bek sa po príchode zo Sparty v Rotterdame udomácnil a Feyenoord je aj po veľkom letnom výpredaji konkurencieschopný. Od 15. kola kraľuje Eredivisie. Tri kolá pred koncom má náskok 8 bodov pred PSV Eindhoven.

"Feyenoord zaplatil Sparte za Hancka odhadom osem miliónov eur. Prípadný ďalší prestup sa bude pohybovať vo vyššej finančnej hladine. Nie je pochýb o tom, že Holanďania trafili jackpot,“ napísal footballclub.cz.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Úprimná spoveď Lobotku. Schudol som, prišiel Spaletti a začala sa nová história

Pri absenciách Martina Valjenta (medzičasom sa už vrátil do zostavy RCD Mallorca) a Milana Škriniara (je po operácii chrbta a možno vynechá aj nasledujúci júnový zraz) musel Calzona poskladať novú stopérsku dvojicu. Proti Bosne spojil dvojicu hráčov, ktorá sa vracala do súťažného kolotoča po drobných zraneniach.

Norbert Gyömbér je veľkou oporou Salernitany a po návrate z reprezentačného zrazu nechýbal v základnej zostave ani raz. Nováčik neprehral deväť zápasov, ale z toho triumfoval len dva razy a sedemkrát remizoval. Salernitanu čaká boj o záchranu, ale zo siedmich namočených tímov je na tom najlepšie.

"Odohral najlepší zápas v reprezentácii.“

Zhodli sa viacerí experti pri hodnotení Denisa Vavra a jeho výkonu proti Bosne. Stopér Kodane vyzerá ako vyhadzovač a Prevljak ani striedajúci Džeko si v Bratislave pri ňom neškrtli.

Vavro je jedným z mála slovenských futbalistov, ktorí si v aktuálnej sezóne zahrali v Lige majstrov. V skupine s FC Sevilla, Borussiou Dortmund a Manchestrom City skončila Kodaň posledná.

Vavro sa po návrate do dánskej metropoly herne našiel po problémoch v Taliansku a Španielsku. A ak sa vo zvyšných piatich kolách udrží na prvej priečke, oslávi s Kodaňou tretí ligový titul v kariére.

V nelichotivej situácii je Ľubomír Šatka, ktorý odohral celý duel proti Luxembursku. Obrancovi Lechu Poznaň sa končí zmluva 30. júna 2023 a obe strany sú nateraz ďaleko od jej predĺženia. Podľa toho vyzerá aj jeho herné vyťaženie. Od reprezentačných duelov naskočil v lige iba dva razy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona