Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jackpot aj vyhadzovač, Calzonovo želanie sa splnilo. Slováci po Bosne pookriali, kluby im veria viac

Najskôr sklamali, potom predviedli jeden z najlepších výkonov. Pred vyše mesiacom sa futbalová reprezentácia strápnila remízou 0:0 proti Luxembursku a vytiahla výhrou 2:0 nad Bosnou a Hercegovinou.

01.05.2023 05:42
Slovensko, po zápase Foto: ,
Slovenskí futbalisti ďakujú fanúšikom po výhre nad Bosnou.
debata

Zdá sa, že triumf zverencov Francesca Calzonu v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2024 zarezonoval aj v kluboch. Dôkazom je nárast hracieho času slovenských reprezentantov v ich kluboch.

Niektorí z nich bojujú o titul, iní si užívajú pokojný stred tabuľky a ďalší sú až po uši namočení v záchranárskych prácach.

Nelichotivý status brankárov

V nelichotivej situácii sú dvaja slovenskí brankári, ktorí v minulosti Slovensku výrazne pomohli. Martin Dúbravka stál naposledy v bránke na Tehelnom poli 26. marca, keď domáca reprezentácia zdolala Bosnu a Hercegovinu 2:0.

Ani dve vychytané nuly – predtým pri bezgólovej remíze s Luxemburskom – 34-ročnému gólmanovi nepomohli k návratu do bránky Newcastlu. V nasledujúcich šiestich zápasoch robil dvojku Nickovi Popovi.

SR Futbal ME kval. J Bosna BAX Čítajte viac Jedna výhra nič nemení, stále sa musíme učiť. Som tu pre chalanov, nie na to, aby som reagoval na kritiku

Dúbravkovi kryl chrbát Marek Rodák. Ani on si vo Fulhame príliš nezachytal. V tejto sezóne nastúpil do úvodných dvoch ligových stretnutí, v jednom v ligovom pohári a v štyroch v FA Cupe. Naposledy chytal ešte 28. februára proti Leedsu (2:0).

Na ostatnom reprezentačnom zraze bol aj Henrich Ravas. Jediný z trojice slovenských brankárov, ktorý má zápasovú prax. V ligovej sezóne odchytal za Widzew Lodž z 30 kôl až 29, chýbal minulý víkend s Piastom Gliwice (2:3).

Nováčik nevyhral deväť zápasov v rade a prepadol sa zo štvrtej priečky na jedenástu. Ravas má na konte jedenásť čistých kont, v tejto štatistike je na tretej priečke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona