Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalová dvadsaťjednotka remizovala s ukrajinskou dvadsiatkou

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov hrali nerozhodne 1:1 s ukrajinskou "dvadsiatkou" v stredajšom večernom stretnutí v Poprade v rámci dlhodobého medzinárodného prípravného turnaja Challenge Trophy.

01.06.2016 21:31
Róbert Mazáň Foto: ,
Róbert Mazáň v zápase proti hráčom Ukrajiny do 20 rokov.
debata

Pre zverencov českého trénera SR „21“ Pavla Hapala, ktorí sú obhajcami celkového prvenstva, to bolo druhé vystúpenie v rámci nového ročníka. V prvom dueli si hráči slovenskej „dvadsaťjednotky“ 22. marca na trávniku v Senici bez problémov poradili s o dva roky starším výberom Estónska presvedčivo 4:0.

Na trávniku NTC v Poprade pred 1205 divákmi sa do vedenia dostali futbalisti Ukrajiny. V 33. min Očigava prihral do pokutového územia Ščebetunovi, ktorý hlavou prekonal Adriána Chovana. Po zmene strán Slováci, bez chorého i zraneného Alberta Rusnáka, zvýšili obrátky, hrali odvážnejšie, agresívnejšie, snažili sa zvrátiť nepriaznivý stav. Dvakrát pohrozil striedajúci Faško, ale brankár ukrajinského tímu Bezruk v oboch prípadoch zachránil svoj tím.

V drese SR „21“ prišlo v druhom polčase na trávnik až päť nových hráčov a jeden z nich Pavol Šafranko bol pri vyrovnávajúcom góle: v 75. min hlavičkoval do žrde a odrazenú loptu poslal do ukrajinskej siete legionár z českej Zbrojovky Brno Martin Chrien – 1:1. V záverečnej štvrťhodine pribudlo na trávniku nervozity, rumunský hlavný arbiter Haidiner vyťahoval jednu žltú kartu za druhou, napokon stretnutie pod Tatrami nedohral hosťujúci Gračov. Keď v nadstavenom čase nepremenil príležitosť Mihalík, na nerozhodnom výsledku sa už nič nezmenilo.

V nedeľu 5. júna o 15.00 h čaká na zverencov Pavla Hapala tretí zápas v rámci nového ročníka Challenge Trophy – na Britských ostrovoch proti domácemu Anglicku „C“. Hrať sa bude na umelej tráve na Gander Green Lane v Suttone. Spomenuté dve júnové stretnutia poslúžia hráčom slovenskej „dvadsaťjednotky“ ako príprava pred vyvrcholením kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie.

Slovensko „21“ – Ukrajina „20“ 1:1 (0:1)

  • Góly: 75. Chrien – 33. Ščebetun, ŽK: 69. Lobotka, 77. Niňaj – 75. Huculiak, 77. Zotko, 83. Knyš, ČK: 88. Gračov (Ukr. „20“), rozhodovali: Haidiner – George, Ghiciulescu (všetci Rum.), 1205 divákov
  • Slovensko „21“: A. Chovan (62. M. Rodák) – Valjent (46. Chvátal), Niňaj, Šatka, Mazáň – Lobotka – Chrien, Káčer (46. Faško) – Brigant (71. L. Haraslín), T. Vestenický (59. P. Šafranko), J. Mihalík
  • Ukrajina „20“: Bezruk – Gračov, Lobaj (80. Chobotenko), Zotko, Očigava (70. Kravec) – Kazakov (79. Korobenko), Pichalonok – Huculiak, Misyk (62. Knyš), Michailičenko – Ščebetun (66. Kornev)

Hlasy (zdroj: web SFZ):
Pavel Hapal (tréner SR „21“): „Dnes to boli dva rozdielne polčasy. V prvom nám chýbal pohyb a agresivita. Ukrajina bola silná s loptou. Po zmene strán sme začali lepšie kombinovať, vypracovali sme si šance, ale nedokázali sme streliť viac ako jeden gól. Tieto zápasy nám slúžia predovšetkým ako príprava. Všetci si musíme uvedomiť, že v každom dueli musíme hrať s maximálnym nasadením a agresivitou.“

Branislav Niňaj (obranca SR „21“): „S prvým polčasom nemôžeme byť spokojní, Ukrajinci nás prehrávali. Dnes sme sa jednoducho nevedeli dostať do tempa. V prvom polčase nám to odskakovalo, v druhom sme boli lepší ako súper, ale celkovo nám chýbala herná pohoda. Chceli sme ich viac dostať pod tlak, to sa nám nepodarilo. Napokon to bola zaslúžená remíza.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov #Challenge Trophy