Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Lotyšov: Ďuriš je prvotriedny hráč

Kapitán lotyšskej futbalovej reprezentácie Kaspars Gorkšs pred piatkovým prípravným zápasom proti slovenskému národnému tímu (začiatok o 20.30 h v Trnave) vyhlásil, že uznáva kanoniera Viktorie Plzeň Michala Ďuriša.

25.03.2016 13:12
Michal Ďuriš Foto: ,
Michal Ďuriš.
debata

„Poznám ho a viem, akým štýlom hrá. Prežíva veľmi úspešnú sezónu, tak ako celý plzenský tím. Určite by zaň nehral, keby to nebol prvotriedny futbalista,“ vyhlásil 34-ročný rodák z Rigy pre portál sportacentrs.com.

Gorkšs si reprezentačný dres oblieka od roku 2005. Na klubovej úrovni háji farby českej Dukly Praha, kde sú jeho spoluhráčmi až piati Slováci (Lukáš Štetina, Michal Breznaník, Róbert Kovaľ, Jakub Považanec a Lukáš Hroššo).

„So slovenskými chlapcami sme sa nejako špeciálne nezhovárali o blížiacom sa zápase. S úsmevom mi zaželali veľa šťastia. Až pred odchodom som zistil, že náš tím je oveľa viac slovenský ako som si myslel. Ani jeden z nich však momentálne nie je v reprezentácii, takže som od nich nedostal žiadne cenné rady,“ doplnil Kaspars Gorkšs, ktorý v minulosit hrával aj za anglické kluby Blackpool, Queens Park Rangers či Reading.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš