Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš sa neholí. Až dovtedy, kým budeme prví, vraví

Na zraz slovenských futbalových reprezentantov prišli s novým imidžom. Plzenčania majú všetci brady a fúzy, prestali sa holiť.

24.03.2016 07:00
Michal Ďuriš Foto: ,
Michal Ďuriš na reprezentačnom zraze.
debata

„Dohodli sme sa všetci v kabíne, že pokiaľ budeme prví, nebudeme sa holiť. Verím, že nám to vydrží až do konca sezóny. Ešte musíme vydržať dva mesiace,“ vysvetlila opora Viktorie Michal Ďuriš.

Slovenský útočník majstrovskej Plzne si aj v jarnej časti súťaže udržal streleckú formu z jesene. Uplynulý víkend rozhodol jediným gólom dôležitý zápas v Liberci. Kolo predtým vybavil lídrovi súťaže tri body, keď dal oba góly Bohemiansu. Na konte má pätnásť presných zásahov, čo mu stačí na priebežné prvé miesto v streleckej tabuľke. Vedie o dva góly pred sparťanom Lafatom.

„V Liberci sme odohrali fyzicky veľmi náročný zápas na ťažkom teréne,“ komentoval Ďuriš. ,Som rád, že mi góly stále padajú, to je dôležité, lebo ich potrebujeme. Je to príjemný pocit byť na čele streleckého poradia, ale stále platí, že titul je viac."

Plzenčania vyhrali jedenásty zápas po sebe a pred Spartou, ktorá im už iba jediná môže zmariť obhajobu titulu, si udržiavajú šesťbodový náskok (tím z Letnej má o zápas menej). „Som rád, že si Spartu nepúšťame k sebe, nedávame jej šancu, aby sa na nás dotiahla. Dúfam, že šnúru ešte potiahneme, ale do konca ligy zostalo ešte osem kôl,“ doplnil Ďuriš.

Pražský tím bojuje aj v Európskej lige, čo by mohla byť vo finiši plzenská výhoda. „Môžeme sa sústrediť na ligu a domáci pohár, mohli by sme si ušetriť nejaké sily,“ dodal slovenský reprezentant.

Teraz sa už teší na dva najbližšie zápasy. Zajtra čaká v Trnave Lotyšsko. „Euro sa blíži, všetci sa už na turnaj tešíme a chceme sa dobre pripraviť. S Lotyšskom sme hrali v predchádzajúcej kvalifikácii. Spomínam si na zápas, v ktorom sme viedli 2:0, ale domáci v závere vyrovnali. Nebude to ľahký zápas. Lotyši sú ruská škola, som zvedavý, v akej forme sa predvedú.“

O štyri dni neskôr sa Slováci predstavia v Dubline, kde si zmerajú sily s Írskom.

„Predpokladám, že narazíme na typicky ostrovný futbal, bude to fyzicky veľmi náročné. Myslím si, že niečo podobné ako s Walesom, s ktorým sa stretneme v premiére na ME. Potešilo by ma, keby som sa zapísal medzi strelcov aj v najbližších zápasoch v reprezentácii, ale góly sa nerodia nikdy jednoducho.“

Medzi zápasmi sa slovenské mužstvo zúčastní na slávnostnom vyhlásení ankety Pravdy a SFZ a všetci sa dozvedia poradie v prvej desiatke. „Bude to príjemné spestrenie zrazu. Už dlhšie sa bijú o prvé miesto Škrtel s Hamšíkom, nepochybujem o tom, že aj teraz sa to rozhodne medzi nimi.“

Ďuriš skončil hneď za prvou desiatkou, patrí mu 11. priečka. Získal 61 bodov, medzi najlepších, aspoň na 10. priečku mu ich chýbalo pätnásť. Je to doteraz jeho najlepšie umiestenie v prestížnej ankete. Predtým bodoval už len v roku 2012 a pripísal si desať bodov. „Zaregistroval som tento posun a teším sa, že som sa tentoraz dostal tak vysoko,“ zdôraznil Michal Ďuriš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš #slovenská futbalová reprezentácia