Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti sa sťahujú zo Žiliny do Trnavy. Bude vypredané

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa naposledy predstavili v Trnave pred štyrmi rokmi, siedmimi mesiacmi a pätnástimi dňami - ešte na starom, dožívajúcom štadióne podľahli v príprave Dánsku 1:2 (29. marca 2011). Na ihrisku sa vtedy objavili len štyria hráči súčasného kádra.

12.11.2015 18:50
Slovensko - Poľsko Foto:
Radosť slovenských fanúšikov.
debata

Niektorí aktuálni reprezentanti si v Trnave ešte nikdy nezahrali a čaká ich premiéra. Piatkový súboj so Švajčiarskom, ktorý má výkop o 20.45, bude vôbec prvým stretnutím v novom stánku Antona Malatinského a slovenskí futbalisti prvý raz nastúpia v nových dresoch, ktoré pre nich vyrobili špeciálne pre európsky šampionát vo Francúzsku 2016.

„Chceme sa divákom poďakovať za podporu, ktorú potvrdzovali v celej úspešnej kvalifikácii. Nastúpime na novom štadióne a verím, že tu odštartujeme úspešnú éru, naším cieľom je ukázať dobrú hru a aj vyhrať,“ vraví Róbert Mak, ktorý patrí do skupiny hráčov, ktorí si v Trnave doteraz nezahrali.

Kozákovi zverenci sa sťahujú do Trnavy zo Žiliny, kde odohrali osem zápasov za sebou. Naposledy sa hralo na inom ako žilinskom ihrisku 23. mája 2014, keď Kozákov tím privítal v príprave Čiernu Horu. V Senci si s ňou poradil 2:0.

Keďže je piatkový zápas vypredaný, v Trnave sa zíde najvyššia návšteva na futbalovom zápase na Slovensku od súboja so Slovinskom 10. októbra 2009. Prehru Slovákov 0:2 v kvalifikácii MS 2010 videlo vtedy 23 800 ľudí na vypredanom bratislavskom Tehelnom poli. Najviac fanúšikov na trnavské tribúny doteraz prilákalo Francúzsko 22. augusta 2008. Domáci pred 13 164 divákmi podľahli 0:1.

Trnava je po Bratislave a Žiline tretím mestom, kde sa najčastejšie hrali stretnutia slovenskej reprezentácie. Dovedna ich bolo desať a Slováci v jednej z bášt slovenského futbalu majú vyrovnanú bilanciu – po 3 výhry a prehry a 4 remízy, skóre 15:12. Zverenci Jána Kozáka v stretnutí so Švajčiarskom načnú druhú desiatku trnavských zápasov.

V poslednom období sa národnému mužstvu na trnavskom trávniku príliš nedarilo. Naposledy vybojovalo víťazstvo pred vyše dvanástimi rokmi. Slovenský tím zdolal v kvalifikácii ME 2004 Lichtenštaj­nsko 4:0 (2. apríla 2003). Tento zápas sa hral kvôli trestu bez divákov (UEFA ho udelila Slovákom za zápas s Anglickom na Tehelnom poli v októbri 2002).

Odvtedy sa v Trnave uskutočnilo päť medzištátnych stretnutí, v dvoch sa zrodili remízy, ale v posledných troch odchádzali z ihriska zdolaní domáci futbalisti. Teraz majú šancu túto zlú bilanciu ukončiť.

S Trnavou ako dejiskom reprezentačného zápasu je spojená aj jedna z rarít v histórii slovenského futbalu. V kvalifikačnom zápase s Azerbajdžanom (3:1) strelil Szilárd Németh najrýchlejší gól slovenského výberu – skóroval už v 18. sekunde zápasu, ktorý sa konal 28. marca 2001.

V Trnave je vypredané

Štadión Antona Malatinského je vypredaný a pokladnice budú pred zápasom zatvorené. Organizátori upozorňujú na zvýšené bezpečnostné opatrenia a tiež problémy s parkovaním. Preto odporúčajú divákom, aby prišli na štadión v predstihu, autá odparkovali na záchytných parkoviskách a na štadión prišli pešo. Nedoporúčajú parkovať v nákupnom centre City Aréna, kde bude kapacita veľmi obmedzená, pretože väčšina miest bude rezervovaných. Štadión otvoria dve hodiny pred výkopom, to znamená 18.45.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia