Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík ťahá v Neapole skvelú sériu. Chce v nej pokračovať

Pätnásť zápasov bez prehry a postup zo skupiny Európskej ligy. S takou aktuálnou vizitkou svojho klubu SSC Neapol sa mohol pochváliť Marek Hamšík po príchode na zraz slovenských futbalových reprezentantov do Senca.

11.11.2015 10:00
marek hamšík, repre Foto: ,
Budeme hrať na víťazstvo, ale zároveň dodávam, že budú stáť proti nám silné mužstvá a určite to nebude jednoduché, vraví Marek Hamšík o blížiacich sa dvoch prípravných stretnutiach proti Švajčiarsku a Islandu.
debata

„V klube vládne pohoda, výsledky sú veľmi dobré, dúfam, že to bude takto pokračovať,“ dodal kapitán neapolského mužstva, ktoré v uplynulom období jedenásť zápasov vyhralo a v štyroch remizovalo.

Tímu spod Vezuvu patrí v najvyššej talianskej súťaži štvrté miesto, ale stráca len dva body na vedúcu Fiorentinu. Mohol by takýto vývoj konečne priniesť neapolskému mužstvu aj titul? „Hovoriť o tom je veľmi predčasné. Pätnásť zápasov bez prehry je skvelá bilancia, som na ňu hrdý. Lenže súčasné postavenie a ani dobrá séria ešte nič v boji o titul neznamená. Rozhodovať sa bude až v posledných kolách a tie sú ešte ďaleko. Veríme, že budeme aj potom na vrchných priečkach tabuľky a pobijeme sa o prvé miesto. Pre nás je teraz takisto dôležité, že sme v predstihu postúpili aj v Európskej lige, v nej by sme sa chceli dostať čo najďalej,“ reagoval Hamšík.

Podľa neho jeho mužstvo v doterajšom priebehu mohlo dosiahnuť ešte viac. „Trošku ma mrzí slabší začiatok sezóny, ale potom sa to už rozbehlo. Zmenili sme herný systém a odvtedy sme neprehrali,“ pripomenul a potvrdil, že so svojou pozíciou v tíme a s priestorom, ktorý dostáva, je spokojný. Pod vedením nového kouča Maurizia Sarriho prišli aj nové úlohy. „Už nehrám na poste druhého útočníka, som čistý záložník, pre mňa to znamená tvrdú prácu, hru hore-dole,“ doplnil 28-ročný banskobystric­ký rodák.

S piatimi gólmi najlepší strelec slovenskej reprezentácie v uplynulej kvalifikácii ME 2016 vie, že v piatok (začiatok 20.45) nečaká mužstvo ľahký zápas. Švajčiarsko považuje za silného súpera. „Má kvalitné mužstvo, jeho hráči hrajú v popredných európskych ligách, čo meno, to výborný futbalista. Traja boli aj mojimi spoluhráčmi v Neapole, všetko stredopoliari, takže viem, o čom hovorím,“ pokračoval Hamšík.

Tvrdí, že slovenský tím by sa chcel na domácej pôde rozlúčiť s rokom dobrými výsledkami. „Budeme hrať na víťazstvo, ale zároveň dodávam, že budú stáť proti nám silné mužstvá a určite to nebude jednoduché. Nielen Švajčiarsko je nebezpečné, vysokú výkonnosť ukazuje už dlhšie aj Island, veď už v predchádzajúcej kvalifikácii MS 2014 postúpil do baráže, v ktorej neprešiel cez silné Chorvátsko.“

Hamšík sa teší na premiérové stretnutie reprezentácie na novom trnavskom štadióne, patrí medzi málo reprezentantov, ktorí ho už navštívili. „Bol som sa naň pozrieť ešte v čase minulého zrazu, veľmi sa mi páčil a už sa neviem dočkať, keď si ho vyskúšam. Dúfam, že hľadisko bude plné a na novom štadióne začneme úspešne.“

Švajčiari s 11 „Nemcami“

Švajčiarsky tréner Vladimir Petkovič nominoval na zápasy so Slovenskom a Rakúskom 23 hráčov. Takmer polovica z nich, až jedenásť futbalistov, pôsobí v tímoch najvyššej nemeckej súťaže. Takmer všetci ostatní hrajú v popredných európskych súťažiach. Len dvaja – Michael Lang a Luca Zuffi – sú z domácej švajčiarskej ligy. Obaja obliekajú dres FC Bazilej. Švajčiari sú od dnes na sústredení a zaujímavosťou je, že si svoj stan rozložili vo Viedni. Odtiaľ pricestujú aj na zápas do Trnavy, ale až krátko pred výkopom stretnutia. Podľa aktuálnych informácií neabsolvujú deň predtým ani tradičný oficiálny tréning.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Marek Hamšík #SSC Neapol