Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debutant Tesák: Ukrajina? Najdôležitejší zápas

Zažil reprezentačnú premiéru, o akej sa mu pred niekoľkými týždňami ani nesnívalo. Lukáš Tesák nastúpil v sobotu na svoj prvý zápas v reprezentačnom drese - v dôležitom stretnutí so Španielskom. Obranca ruského tímu Arsenal Tula čakal na túto šancu dlho. V marci oslávil tridsiatku.

06.09.2015 10:56
Lukáš Tesák Foto: ,
Lukáš Tesák.
debata

Kedy ste sa dozvedeli, že dostanete šancu v základnej zostave?
Až na taktickej príprave v deň zápasu, vtedy tréner oznámil zostavu.

Bolo to pre vás veľké prekvapenie?
Niečo som vytušil, podľa toho, ako sme pred stretnutím trénovali. Kým však tréner nevyslovil aj moje meno, nemal som nič isté.

Nevyľakalo vás to?
Nie, už mám svoj vek i nejaké skúsenosti. Pre mňa to bola skôr veľká motivácia, šanca ukázať sa v dôležitom stretnutí. A zistiť, ako na to som. Hrali sme so súperom, ktorý vás absolútne preverí, odhalí všetky slabiny.

Čo vám teda zápas ukázal? Ako ste spokojný s premiérou?
Predovšetkým som nespokojný s výsledkom. Nijaká prehra neteší. Môj výkon nebudem hodnotiť, to nechávam na posúdení trénera.

Prekvapili vás niečím Španieli?
Vedeli sme, proti komu hráme. Španieli hrali svoj futbal. Dostali sme dva hlúpe góly, lebo sme si nepostrážili hráčov súpera a na takejto úrovni sa za to trestá. Teraz je dôležité pripraviť sa na Ukrajinu.

Aký ťažký to bude zápas?
Ide v ňom o veľa a bude náročný najmä psychicky. Fyzicky i futbalovo sme lepší ako Ukrajinci. Máme však skúsených hráčov, nemám obavy z premotivovanosti. Odteraz sa všetka naša pozornosť obráti na tento súboj. Bude to pre nás najdôležitejšie stretnutie v skupine. Musíme si teraz oddýchnuť a čo najlepšie sa naň pripraviť. Ukáže, či máme na to, aby sme sa predstavili na európskom šampionáte.

Podľa vás – máme na to?
Máme osemnásť bodov, do soboty sme boli prví v skupine. Teraz to musíme potvrdiť a myslím si, že to zvládneme. Budeme silnejší ako v Španielsku, nastúpia oddýchnutí hráči, aj tí, čo nemohli hrať a na našom výkone sa to prejaví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #kvalifikácia ME 2016 #Lukáš Tesák
Načítavajú sa športové výsledky...