Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel: O výsledok sme sa nebáli, vyhrali sme zaslúžene

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel mal pochopiteľne radosť z nedeľňajšieho víťazstva nad Macedónskom 2:1 v dueli C-skupiny kvalifikácie ME 2016, po ktorom si zverenci trénera Jána Kozáka udržali líderské postavenie v tabuľke.

15.06.2015 10:49
Martin Škrtel, Aco Stojkov Foto: ,
Kapitán Slovenska Martin Škrtel v súboji s Macedónčanom Acom Stojkovom.
debata

„Zápas bol ťažší aj z dôvodu, že sa hralo v júnovom termíne, po skončení ligových sezón. Myslím si, že súboj proti Macedónsku sme zvládli dobre. Škoda, že druhý polčas bol trošku slabší. Dôležité je však víťazstvo, ktoré sme dosiahli. Sme spokojní,“ hodnotil stretnutie v Žiline 30-ročný skúsený stopér (nar. 15. decembra 1984) a pokračoval: "Hrali sme dobre. Menili sme tempo, kontrolovali sme zápas. Keď bolo treba podržať loptu, podržali sme ju. Keď sa nám naskytla šanca zaútočiť, tak sme zaútočili.

Slováci viedli zásluhou Kornela Salátu a Marka Hamšíka po prvom polčase 2:0, macedónsky protivník dokázal už len skorigovať v 69. min Arijanom Ademim. „Pri tomto inkasovanom góle sme neodvrátili ich rohový kop na prednú žrď a hráč súpera to tam už doklepol. My sme však strelili predtým dva góly a zaslúžene vyhrali. V závere sme si to síce trochu zbytočne skomplikovali, musíme sa z toho poučiť a vyvarovať sa zaváhaní. O výsledok sme sa však nebáli, vyhrali sme určite zaslúžene,“ skonštatoval M. Škrtel.

Pred druhým Španielskom majú futbalisti SR v C-skupine trojbodový náskok, tretia Ukrajina zaostáva o šesť bodov. Na budúcoročný kontinentálny šampionát do Francúzska postúpia priamo prvé dve mužstvá z každej skupiny a najlepší tretí tím. „Sme tam, kde sme chceli byť. Zostávajú ešte štyri zápasy. Zasa sme sa priblížili k nášmu cieľu, ale k tomu, aby sme všetko definitívne potvrdili, ešte niečo chýba. Pevne verím, že to dosiahneme. Urobíme všetko, aby sme získali taký počet bodov, ktorý nás dostane priamo na majstrovstvá Európy do Francúzska. Uvidíme pri konečnom účtovaní, koľko bodov budeme potrebovať, resp. koľko bodov bude stačiť. Čaká na nás v septembri kľúčový dvojzápas v Španielsku a doma s Ukrajinou. Už viackrát sme potvrdili, že disponujeme futbalovou kvalitou a ten vysnívaný cieľ je na dosah. Verím, že ho aj dosiahneme,“ poznamenal dôrazný zadák, ktorý však dostal v nedeľu pod Dubňom od dánskeho hlavného arbitra Kenna Hansena žltú kartu a v atraktívnom najbližšom kvalifikačnom dueli 5. septembra na španielskej pôde v Oviede nemôže nastúpiť. Rovnako tri žlté karty už v tejto eliminácii nazbieral aj stredopoliar Juraj Kucka, proti úradujúcemu kontinentálnemu šampiónovi Španielsku nebudú k dispozícii dve reprezentačné o­pory.

„Z môjho pohľadu to nebol vôbec faul, musím však arbitra rešpektovať. Dánsky hlavný rozhodca podal veľmi slabý výkon, niektoré jeho verdikty boli veľmi sporné,“ povedal Martin Škrtel, ktorý sa v septembri nestretne v Oviede na trávniku s útočníkom FC Chelsea Diegom Costom. S ním zvádzal neľútostné súboje už vlani 9. októbra v Žiline pri kvalifikačnom víťazstve 2:1, ale ako hráč FC Liverpool aj v anglickej Premier League. „Mrzí ma, že nemôžem proti Španielsku nastúpiť. Každý futbalista by chcel hrať v takýchto dueloch. Bohužiaľ, ja budem chýbať a zostane mi iba chalanov povzbudzovať. Verím, že to zvládnu aj bez nás s Ďurom Kuckom, ktorý stojí tiež pre karty.“

Slováci majú elimináciu vynikajúco rozohranú a keďže sa do Francúzska priamo prebojujú prvé dve mužstvá z každej skupiny plus najlepší tretí tím, účasť na ME 2016 je pre futbalistov SR veľmi reálna. „Hráme o to, aby sme postúpili priamo a nie, aby sme hrali baráž. Tá je často veľmi zradná. My to máme v súčasnosti rozohrané tak, že chceme ísť na priamy postup do Francúzska. Verím, že to vyjde,“ dodal Martin Škrtel, ktorý sa dosiaľ predstavil v najcennejšom drese 73-krát a strelil päť gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Martin Škrtel #Macedónsko #kvalifikácia ME 2016