Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poľsko má prezidenta Dudu, je čas odísť, smeje sa Duda

Minulý týždeň na sústredení v Senci chýbal, v Poľsku ešte vrcholila uplynulý víkend poľská liga.

10.06.2015 19:40
ondrej duda Foto: ,
Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda.
debata

Pre Legiu Varšava mala nešťastnú pointu. Neobhájila titul, chýbal jej bod. „V klube vládlo veľké sklamanie, všetkých nás to mrzí, získali sme v uplynulom ročníku len Poľský pohár, mohli sme mať double. Prišli sme aj o šancu, aby sme ako prví vyhrali ligu tri razy po sebe,“ popisoval aktuálnu atmosféru mladý slovenský reprezentant Ondrej Duda.

Zároveň však pripomína, že už sa pozerá dopredu. „Klubová sezóna sa skončila, už je to za nami. Teraz sa maximálne koncentrujem na zápas v národnom drese. V zápase proti Macedónsku som bol vlani na jeseň prvý raz na lavičke reprezentácie. V Skopje to bol ťažký duel a teraz to nebude inak. Je však v našich silách ho zvládnuť a verím, že ho aj zvládneme,“ pokračoval už na kvalifikačnú tému.

V súvislosti s Dudom sa už dlhší čas špekuluje, že jeho pôsobenie vo varšavskom veľkoklube sa skončí. O jeho služby prejavili záujem viaceré zahraničné tímy, je už jednou nohou na odchode. „V celej veci budem mať konečné slovo ja a môj otec, ale teraz sa tým nezaoberám, ešte potrebujeme odohrať jeden zápas,“ reagoval 20-ročný rodák zo Sniny. „Možno začnem v Legii, možno inde. Chcem, samozrejme, urobiť krok dopredu, ale keď zostanem v Legii, nič sa nestane. Mám v nej ešte dlhodobú zmluvu.“

Kde by najradšej pôsobil v nasledujúcej sezóne? „Vždy ma najviac lákalo Anglicko, to stále platí, ale musím brať do úvahy aj to, ktorý klub má o mňa najväčší interes,“ dodáva. Najmä médiá spájajú Dudu už s Interom Miláno, hovoria o prestupe do Talianska ako o hotovej veci. „Médiá povedia a napíšu toho veľa. Ale len ja a môj otec najlepšie vieme, ako sa veci majú. Čas ukáže, čo bude,“ zdôraznil.

Poliaci si nedávno zvolili prezidenta krajiny s rovnakým menom – stal sa ním Andrzej Duda. Slováka spoluhráči podpichovali, objavili sa v šatni rôzne porovnávania. „Ešte aj krstné meno je veľmi podobné: Andrzej – Ondrej. Žartoval som v šatni so spoluhráčmi. Povedal som im, že keď už majú prezidenta Dudu, je najvyšší čas odísť,“ uzavrel so smiechom slovenský futbalista.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #legia varšava #Ondrej Duda #Andrzej Duda
Načítavajú sa športové výsledky...