Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledné šťastné víťazstvo vybavil Hološko

Slovenskí futbaloví reprezentanti síce ani v jednom zo šiestich zápasov s Macedónskom neprehrali, ale varujúca môže byť skutočnosť, že v uplynulých troch zápasoch sa vždy s týmto súperom poriadne trápili a vyhrali z nich len raz. Dosiahli dve zhodné remízy (1:1) a tesné víťazstvo (1:0).

15.11.2014 10:00
Slovensko - Nórsko, Filip Hološko Foto:
Filip Hološko.
debata

Zatiaľ posledný triumf vo vzájomných stretnutiach sa zrodil v predchádzajúcej kvalifikácii na ME pred vyše štyrmi rokmi v Bratislave, a zariadil ho Filip Hološko. Bolo to šťastné víťazstvo, pretože slovenský útočník dal gól až v nadstavenom čase (prihrával mu Hamšík).

„Šťastie sa prikloní k tomu, kto sa oň pokúša. My sme sa o to snažili celý zápas. Každý musel vidieť, že sme mali najmä v druhom polčase veľký tlak a bolo len otázkou času, kedy gól padne,“ vravel po zápase úspešný strelec.

Futbalista Besiktasu Istanbul je momentálne na hosťovaní v Rizespore, kde pravidelne hráva a darí sa mu, aj preto dostal teraz prednosť pred Jakubkom. Do reprezentácie sa vrátil po vyše ôsmich mesiacoch, naposledy sa v zostave objavil na začiatku marca v súboji s Izraelom a odohral vtedy druhý polčas. „Prišiel som do tímu, kde vládne veľmi dobrá atmosféra,“ postrehol hneď po príchode.

Zdôrazňuje, že dôvod na pohodu a spokojnosť je jasný, mužstvu sa momentálne darí herne i výsledkovo. „V úvodných kvalifikačných zápasoch podali chalani výborné výkony. Máme plný počet bodov a na taký úspešný štart v kvalifikácii si ja nepamätám. Teraz to musíme potvrdiť v Macedónsku,“ dodal Hološko.

Slováci boli úspešní v súbojoch s Macedónskom najmä v prvých vzájomných stretnutiach. Prvú kvalifikáciu, v ktorej na seba narazili, dokonca zakončili pred trinástimi rokmi pod vedením trénera Jozefa Adamca vysokou výhrou 5:0.

Je stále najvyšším kvalifikačným víťazstvom na súperovej pôde (spolu s výhrou v San Maríne 21. novembra 2007 – takisto 5:0). Pravda, Slovákom už tento výsledok nepomohol, len si výrazne vylepšili skóre. Už pred stretnutím bolo jasné, že zo 4. skupiny nepostúpia a skončia v nej na treťom mieste. Ani macedónska pozícia sa už nezmenila a tím obsadil štvrtú priečku. Na Slovensko pred ním stratil až desať bodov.

Vzájomná bilancia

Macedónsko – SR 1:1 kv. ME 11. 10. 2011
SR – Macedónsko 1:0 kv. ME 3. 9. 2010
SR – Macedónsko 1:1 kv. ME 10. 9. 2003
Macedónsko – SR 0:2 kv. ME 29. 3. 2003
Macedónsko – SR 0:5 kv. MS 7. 10. 2001
SR – Macedónsko 2:0 kv. MS 3. 9. 2000

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Filip Hološko