Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reprezentácia do 21 rokov bude mať nového kouča. Galád končí

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov bude mať po štyroch rokoch nového trénera. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) schválil na svojom utorňajšom rokovaní v Bratislave návrh na nepokračovanie v spolupráci s Ivanom Galádom.

04.11.2014 21:04
Ivan Galád Foto: ,
Ivan Galád.
debata (4)

Vedenie SFZ teraz musí do konca roka nájsť nového kormidelníka na ďalší kvalifikačný cyklus. „Výkonný výbor vzal na vedomie vyhodnotenie účinkovania reprezentácie SR "21“ trénerom Ivanom Galádom. V tejto súvislosti schválil návrh na nepokračovanie spolupráce s trénerom Ivanom Galádom v ďalšom kvalifikačnom cykle, udelil mandát pre prezidenta SFZ Jána Kováčika a viceprezidenta SFZ pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy Karola Belaníka na predloženie návrhov na nových kandidátov na pozíciu reprezentačného trénera SR „21“ v termíne do 31. decembra 2014," píše sa v komuniké zo zasadnutia VV, ktoré zverejnil web SFZ.

Slovenský futbalový zväz sa bližšie k téme vyjadrí v stredu. Päťdesiatjeden­ročnému Galádovi sa doterajšia zmluva pri reprezentácii skončila 31. októbra. „Po výkonnom výbore si ma zavolal viceprezident zväzu pre štátnu reprezentáciu pán Belaník a oznámil mi, že ďalej so mnou nepočítajú a chcú skúsiť niečo nové,“ uviedol pre športové spravodajstvo RTVS Ivan Galád. Za štyri roky vybudoval usilovnou prácou súdržné a silné mužstvo. Vo dvoch kvalifikačných cykloch postúpil s tímom do baráže, v poslednej proti Taliansku bol blízko k účasti na európskom šampionáte. „Bolo to nádherné obdobie. Spoznal som veľa hráčov, najmä našich slovenských. Veľmi dobre sa mi s nimi pracovalo. Najkrajšie boli tréningy, kde boli vynikajúci. Samozrejme, aj zápasy. Verím, že sme našou prácou urobili dobré meno futbalu,“ doplnil pre RTVS Ivan Galád.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Galád #reprezentácia do 21 rokov