Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďurica: Ukrajinci sú bojovníci, budú sa biť

Blízko k ukrajinskému futbalu má najskúsenejší slovenský reprezentant v súčasnom kádri, 32-ročný Ján Ďurica, ktorý má na konte 67 štartov v národnom drese.

07.09.2014 20:08
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica.
debata (2)

Už osem rokov pôsobí v ruskom futbale, ktorý má viaceré spoločné znaky s ukrajinským. Jeho spoluhráčmi i častými súpermi boli aj ukrajinskí futbalisti. Momentálne je jeho spoluhráčom v Lokomotive Moskva Taras Michalik, ktorý nechýba v nominácii trénera Michaila Fomenka.

„Hovorili sme spolu pred odchodom na sústredenie, predtým hrával v Kyjeve a pozná dobre pomery. Očakávam ťažký zápas, zložitá situácia v krajine podľa mňa nepoznačí koncentráciu ani výkon súpera, ktorý bude mať aj veľkú podporu na kyjevskom Olympijskom štadióne. Očakávam, že príde vysoká návšteva a pripravujem sa na búrlivú atmosféru, domáci diváci sa na zápas tešia. Ako poznám náturu Rusov a Ukrajincov, šport ich dokáže zomknúť, je známe, že zbližuje ľudí. Podobne by to bolo akiste aj v inej krajine v situácii, v akej sa nachádza Ukrajina,“ zdôraznil Ďurica.'

Potvrdzuje, že ruský a ukrajinský futbal nemajú od seba ďaleko. „Väčšina ukrajinských futbalistov pôsobí doma, v ukrajinskej, ale aj v ruskej lige, v reprezentácii je málo legionárov. Ukrajinská liga je možno o niečo slabšia ako ruská, ale naši dnešní súperi sú bojovníci a budú sa srdnato biť o dobrý výsledok, najmä doma, tam to bude platiť dvojnásobne,“ približuje slovenský obranca.

Verí, že slovenský tím by mohol dosiahnuť v Kyjeve v úvodnom zápase kvalifikácie ME 2016 dobrý výsledok.

„Musíme hrať koncentrovane od prvej do poslednej minúty a vyvarovať sa chybám. Potrebujem lepší výkon ako nedávno proti Malte. Bolo však dôležité, že sme v Žiline po dlhom čase vyhrali a teraz to bude iný zápas, verím, že budeme hrať lepšie,“ dodal Ján Ďurica.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Ďurica #slovenská futbalová reprezentácia