Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Postúpime. Bez záruky

Prognózovať športové výsledky je ako predpovedať počasie. Za to sa nedáva ruka do ohňa.

23.02.2014 17:33
Slovenskí futbalisti Foto: ,
Slovenskí futbalisti.
debata (1)

Koľko fundovaných predpovedí a zaručených analýz sa objaví pred každou olympiádou či šampionátom a hoci o niekoľko dní sú skôr na smiech, z toho sa nestrieľa. Koľko očakávaní odznelo pred každou z jedenástich doterajších slovenských futbalových kvalifikácií a úspešná bola jedna jediná.

Vis major. Počasiu nerozkážeme a futbal nemá logiku. Kto môže stopercentne tvrdiť, že o tri dni určite nezaprší alebo Slovensko o rok na novom trnavskom štadióne zdolá Ukrajinu?

Slovenskí futbalisti majú životnú šancu prvý raz sa predstaviť vo finálovom turnaji ME. Ešte aj tretie miesto, ktoré zväčša doteraz v skupinách obsadili, znamená postup – aspoň do baráže.

V závere šampionátu si zahrá až 24 mužstiev, čo je bezmála polovica z tých, ktoré budú o účasť bojovať. V céčku je jasným favoritom Španielsko. Ostatné krajiny sú takmer vyrovnané a bude rozhodovať aktuálna forma. Ani jedna nepatrí do špičky a s výnimkou Ukrajiny sa ešte na Eure nezúčastnila. A aj ona si pripísala premiérový štart len vďaka tomu, že turnaj organizovala.

Slovenský tím dozrel, väčšina jeho opôr dosahuje optimálny futbalový vek, získala dosť skúseností. Ba niektoré môžu mať už jednu z posledných šancí presadiť sa na európskom fóre a v závere kariéry si ešte vylepšiť zmluvy v silnejších kluboch.

Rozhodujúce bude, či reprezentanti, ktorí pôsobia takmer výlučne v zahraničných tímov, v nich budú pravidelne hrávať. Ak áno, potom sa to nepochybne odrazí aj v národnom drese.

Prognóza znie: Slovensko postúpi z céčka ako tretí tím do baráže. Samozrejme, bez záruky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #EURO 2016