Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vrba si neželá do skupiny Slovákov. Poznám ich, môžu prekvapiť, tvrdí

Nový tréner českých futbalistov Pavel Vrba by príliš nechcel hrať v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy v roku 2016 so Slovákmi.

20.02.2014 20:10
pavel vrba Foto: ,
Pavel Vrba, tréner českej futbalovej reprezentácie.
debata (1)

Pred nedeľňajším žrebom kvalifikačných skupín vo francúzskom Nice považuje za kľúčové, koho národný tím dostane z prvého a tretieho koša.

„Na koše sa samozrejme pozerám, v duchu nejaké prianie mám a v predstihu kalkulujem, aká skupina by pre nás mohla byť dobrá a naopak. Kľúčové zrejme je, koho dostaneme z prvého a tretieho koša,“ povedal pre internetové stránky asociácie Vrba, ktorého tím bude pri žrebe zaradený do druhého koša.

Z elitnej deviatky môžu Česi dostať napríklad obhajcu titulu Španielov, Nemcov, Holanďanov, ale aj Grékov alebo Bosnu a Hercegovinu. „Napospol ide o tímy veľmi úspešné na všetkých predchádzajúcich šampionátoch. Možno by bolo dobré ísť na niekoho, kto má občas trochu výkyv formy,“ podotkol Vrba.

„Ale je to naozaj zradné. A podobné to je aj s tretím košom. Tam môže byť reprezentácia s ľahko stagnujúcou výkonnosťou, alebo naopak s veľkým progresom a silnou hráčskou generáciou,“ premýšľal bývalý kouč Plzne, ktorého čaká s národným tímom prvá kvalifikácia.

Z tretieho koša by si príliš neprial Slovensko. „Majú zaujímavú generáciu a ja navyše vďaka svojmu skoršiemu pôsobeniu na Slovensku skoro všetkých hráčov dobre poznám. Podľa mňa to je jedno z mužstiev, ktoré z tretieho koša môže vyložene prekvapiť,“ mienil Vrba, niekdajší kouč Púchova a Žiliny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #ME 2016 vo futbale