Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj v Juventuse šampionát sledovali, tvrdí kapitán

Kapitánom slovenských futbalistov na svetovom šampionáte hráčov do 17 rokov i jeho výraznou oporou bol stredopoliar Jakub Hromada. Rodák z Košíc oblieka dres Juventusu Turín.

29.10.2013 19:32
Jakub Hromada Foto: ,
Jakub Hromada zo Slovenska (uprostred).
debata

Tesne pred prestávkou súboja s Uruguajom vás vynášali zraneného na nosidlách, v druhom polčase ste už nehrali. Aký je váš zdravotný stav?
Našťastie to nebude nič vážne. Natiahol som si sval pri členku, pociťoval som veľkú bolesť, keď som došliapol, ale postupne ustupovala. Absolvoval som vyšetrenia a výsledky sú negatívne.

Slovensko sa s turnajom lúči. Aký pocit vo vás prevláda?
Krátko po vypadnutí najmä veľké sklamanie. Na druhej strane sa nemáme za čo hanbiť, cieľ, ktorý sme si dali, sme splnili. Celkovo môžeme šampionát hodnotiť pozitívne, až na zápas s Uruguajom, ktorý sme nezvládli.

Najmä prvý polčas vám nevyšiel. Čím si to vysvetľujete?
Sám si neviem vysvetliť, prečo sme hrali ustráchane, nechali sa zatlačiť, kazili prihrávky, zbytočne sa naháňali, čo nás stálo veľa síl. Dostali sme góly po veľkých individuálnych chybách, neboli sme kompaktní. Podľa mňa to bolo v hlavách.

Aká atmosféra vládla v prestávke? Ešte ste verili, že to môžete otočiť?
Cez prestávku som s chalanmi nebol, absolvoval som vyšetrenie. Ale keď sme sa spolu zhovárali, tvrdili mi, že nevládla pohrebná atmosféra, verili, že so zápasom ešte niečo urobia.

Vy ste druhý polčas vôbec nevideli?
Z vyšetrovne som prišiel na lavičku práve v momente, keď sme strelili prvý gól. Príjemne ma prekvapilo, že chalani ani po štvrtom góle nerezignovali. Veril som im, v závere hrali dobre, vypracovali si dosť šancí, prehru skorigovali.

Prvý raz v kariére ste hrali na veľkom turnaji. Čo vás najviac zaujalo?
Pre nás všetkých to bolo splnenie sna. Zaujalo ma úplne všetko. Prostredie v Spojených arabských emirátoch, atmosféra i organizácia turnaja. Užili sme si to, je to cenná skúsenosť. Máme kopu futbalových i mimofutbalových zážitkov. Najväčším bol asi zápas v skupine s domácimi futbalistami, keď sme sa dokázali aj desiati zomknúť a postúpiť. Bolo skvelé, že po prvej prehre s Brazíliou sme zdvihli hlavy a opäť sa postavili na nohy.

Mali výkony tímu i vaše nejakú odozvu napríklad aj v Juventuse, kde hráte?
Aj v Juventuse pozorne sledovali tento šampionát. Náš športový riaditeľ Gianluca Pessotto mi niekoľkokrát volal. V Abú Zabí som sa osobne stretol aj so šéfom skautov Juventusu. Potešili nás najmä reakcie fanúšikov, dostali sme veľa pozdravov nielen od rodičov a blízkych, ale aj množstva neznámych ľudí. Verím, že sme si to posledným zápasom u nich príliš nepokazili.

Slovo kapitána na záver: ste spokojný s tým, čo tím ukázal na šampionáte?
Slovo kapitána som celému tímu povedal už pred prvým stretnutím. Bol som na jar zranený a nemohol som štartovať na majstrovstvách Európy, kde sme si vybojovali postup. Poďakoval som všetkým, že mi umožnili zahrať si na veľkom šampionáte. Môžeme odtiaľto odísť so vztýčenými hlavami. V turnaji sa ukázala naša kolektívna sila. Som na všetkých chalanov hrdý.

Mohli ste dosiahnuť aj viac?
Myslím, že áno. Uruguaj nemal takú futbalovú kvalitu ako Brazília. Ale sami sme si to nedôrazným prvým polčasom pokazili. Cez tohto súpera sa dalo postúpiť, ale asi to takto malo byť a už to nezmeníme.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 17 rokov #Jakub Hromada