Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávne meno je späť. Ibrahimovičovho syna vybrali do švédskej reprezentácie

Hviezdnu kariéru ukončil Zlatan Ibrahimovič len pred piatimi mesiacmi. No dres s jeho priezviskom bude už čoskoro obliekať vo švédskej reprezentácii jeho mladší syn.

22.11.2023 14:39
Zlatan Ibrahimovič Foto:
Zlatan Ibrahimovič so životnou partnerkou a deťmi. Na snímke vľavo najmladší syn Vincent.
debata

Ako informoval Aftonbladet, 15-ročný Vincent Ibrahimovič bol vybraný do reprezentačného kempu pre hráčov narodených v roku 2008.

Je jedným zo 66 futbalistov narodených v roku 2008, ktorých si do kempu, ktorý sa uskutoční od 4. do 7. decembra, vybral tréner reprezentácie do 15 rokov Axel Kjäll. Mladý Vincent je futbalistom mládežníckej akadémie AC Miláno.

Julian Nagelsmann Čítajte viac Toto sa robí? Tréner prinútil svojho brankára zdržovať. Nepomohlo, Nemci sú na smiech

Tréner Kjäll prezradil, že sledujú množstvo mladých talentov vo Švédsku a aj tých, ktorý pôsobia v cudzine. „Potom padlo meno Ibrahimoviča. A vzhľadom na prostredie, v ktorom sa nachádza, som si myslel, že je to skvelá príležitosť dať mu šancu v kempe,“ uviedol tréner švédskej pätnástky.

Pre spomínaný denník opísal aj futbalové schopnosti Vincenta. „Hrá na pozícii stredného záložníka, je dobrý s loptou, vie si nájsť priestor v strede ihriska a prihrávky a zakončenie má na slušnej úrovni.“

823516166 Čítajte viac Dramatické scény z Južnej Ameriky. Messi stiahol tím z ihriska: Polícia bila ľudí vrátane našich rodín

Kjäll si je vedomý, že príchod mladíka so slávnym menom priťahuje veľkú pozornosť. „Je to prirodzené vzhľadom na to, že jeho otec je jedným z najlepších futbalistov všetkých čias a je to po prvýkrát, čo sa pripojí k tímu,“ skonštatoval kouč.

Vyzerá to tak, že Vincent prekoná svojho o tri roky staršieho brata Maximiliana, ktorý zatiaľ pozvánku do švédskej reprezentácie nedostal. 18-ročný starší syn Zlatana pôsobí v tíme AC Miláno do 18 rokov a v detstve hrával v Hammarby.

Veľké porovnanie tímov postupujúcich na ME 2024 Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku nájdete detailné...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #švédska futbalová reprezentácia