Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dramatické scény z Južnej Ameriky. Messi stiahol tím z ihriska: Polícia bila ľudí vrátane našich rodín

Argentínska futbalová reprezentácia vedená hviezdnym Lionelom Messi zvíťazila v kvalifikácii na MS 2026 na pôde Brazílie 1:0. Veľký šláger však zatienili nepokoje na tribúnach.

22.11.2023 06:25
823516166 Foto:
Zápasu medzi Brazíliou a Argentínou predchádzali násilnosti na tribúnach.
debata (6)

Obranca Argentíny Lisandro Martinez hovoril o hanbe na Maracane, Messi obvinil brazílsku políciu z príliš agresívneho zákroku voči fanúšikom.

Brazília utrpela prvú prehru domácu prehru v kvalifikácii MS v histórii o čo sa zaslúžil Nicolás Otamendi v 63. minúte gólom hlavičkou po rohohovom kope. Pozrite si ho:

Messi sa v prvom polčase dvakrát sťažoval na bolesť v pravom stehne a nechal sa ošetrovať. V 78. minúte ho na trávniku nahradil Ángel Di María.

Brazília dohrávala posledné minúty v oslabení po tom, ako bol útočník Joelinton vylúčený v 81. minúte za udretie Rodriga De Paula do tváre.

Slovensko - Island 31 Čítajte viac Postup Slovenska na ME? Lepšie plakať v Mercedese, ako sa smiať v autobuse

Ostro sledovaný zápas sprevádzali vybičované emócie. K násilnostiam na tribúnach prišlo ešte pred samotným výkopom stretnutia.

Fanúšikovia oboch reprezentácii sa zapojili do násilných stretov, ktoré sa snažila vyriešiť brazílska polícia. Tá použila na upokojenie vášní obušky, najmä proti argentínskym priaznivcom.

Argentínski reprezentanti sa spočiatku snažili upokojiť situáciu, ale neskôr kapitán Messi zavelil, aby mužstvo odišlo do šatne. Zápas sa napokon začal s polhodinovým oneskorením.

Po zápase sa k zásahu polície vyjadril aj samotný Messi. „Videli sme, ako polícia bila ľudí, vrátane niektorých našich rodín – to sa stalo aj vo finále Copa Libertadores,“ napísal Messi na sociálnej sieti. Pridal sa k nemu aj obranca Lisandro Martínez. „Je hanba vidieť, čo robí brazílska polícia. Je to vždy rovnaké.“

Pokojnému priebehu nepomohla ani skutočnosť, že oba juhoamerické giganty nezvládli svoje posledné kvalifikačné zápasy. Minulý týždeň prehrala Brazília s Kolumbiou 1:2, úradujúci majstri sveta nestačili doma na Uruguaj 0:2.

Argentína aj vďaka víťazstvu v Brazílii zostáva na čele tabuľky juhoamerickej kvalifikácie s 15 bodmi, nasleduje Uruguaj (15 bodov) a Kolumbia (12 bodov). Až šieste miesto patrí Brazílii so šiestimi bodmi.

6. kolo juhoamerickej kvalifikácie MS 2026:
Paraguaj – Kolumbia 0:1 (0:1)
Gól: 11. Borre (z 11 m)

Ekvádor – Čile 1:0 (1:0)
Gól: 21. Mena

Uruguaj – Bolívia 3:0 (2:0)
Góly: 15. a 71. Nunez, 39. Villamil (vlastný)

Brazília – Argentína 0:1
Gól: 63. Otamendi, ČK: 81. Joelinton (Brazília)

Peru – Venezuela 1:1 (1:0)
Góly: 17. Yotun – 54. Savarino

Standings provided by Sofascore
Udalosti pred zápasom Brazílie s Argentínou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pozrite si snímky z dramatických udalostí pred...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia #Lisandro Martínez