Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto sa robí? Tréner prinútil svojho brankára zdržovať. Nepomohlo, Nemci sú na smiech

Nemecká reprezentácia má pred sebou pol roka pred domácim európskym šampionátom veľa práce. Zverenci trénera Juliana Nagelsmanna neuspeli v oboch novembrových prípravných zápasoch. Po štvrtkovej domácej prehre s Tureckom 2:3 nestačili Nemci ani v Rakúsku 0:2.

22.11.2023 11:46
Julian Nagelsmann Foto:
Tréner Julian Nagelsmann nemá zatiaľ na lavičke nemeckej reprezentácie veľa dôvodov na radosť.
debata (2)

Okrem nepresvedčivých výkonov a výsledkov sa nemecké tréner prezentoval správaním, na ktorom sa zabávajú fanúšikovia po celej Európe.

Kamery totiž zachytili Nagelsmanna, ako nabáda nemeckého brankára Kevina Trappa, aby predstieral zranenie. Ten ho samozrejme poslúchol a komicky sa zvalil na zem. Video sa stalo virálnym, pozrite si ho:

Kuriózny moment nastal tesne po vylúčení Leroya Saného v 49. minúte stretnutia, keď mal pripraveného Henrichsa na striedanie. No potreboval získať čas na udelenie taktických pokynov a ten mu brankár Trapp získal. Ani takýto malý podvod však Nemcom nepomohol.

O víťazstve Rakúska vo Viedni rozhodli gólmi Marcel Sabitzer a Christoph Baumgartner. „Nehráme s ľahkosťou. Musíme urobiť neskutočné množstvo práce na každej pozícii. Je potrebné túto situáciu prijať,“ uviedol Nagelsmann pre ZDF.

823516166 Čítajte viac Dramatické scény z Južnej Ameriky. Messi stiahol tím z ihriska: Polícia bila ľudí vrátane našich rodín

Sané dostal červenú kartu za to, že v súboji s Phillippom Mwenem oplácal a súpera zrazil na zem. 27-ročná ofenzívna hviezda Bayernu Mníchov bola vo svojom 402. zápase profesionálnej kariéry vylúčena po prvýkrát. Sanému hrozí trest na tri reprezentačné zápasy.

„Leroy sa ospravedlnil pred celým mužstvom. Ani to, čo urobil Mwene, nebolo správne, ale Leroy musí zachovať kľud a vyhnúť sa takejto reakcii,“ prezradil Nagelsmann.

Od septembrového príchodu na lavičku štvornásobných majstrov sveta sa mu nedarí. Nástupca odvolaného Hansa Flicka má v štyroch zápasoch bilanciu jedného víťazstva, jednej remízy a dvoch prehier. Nemci v tomto roku z 11 duelov len trikrát vyhrali a šesťkrát prehrali.

Slovensko - Island 31 Čítajte viac Postup Slovenska na ME? Lepšie plakať v Mercedese, ako sa smiať v autobuse

Chýba nám sebavedomie, čo nie je prekvapujúce, keď sa pozriete na posledných pár mesiacov. Na tréningu fungujeme výborne, ale nedokážeme to bohužiaľ preniesť do súťažného zápasu," dodal bývalý tréner Bayernu alebo RB Lipsko.

Kritický na adresu reprezentácie bol aj kapitán tímu Ilkay Gündogan. „Pred Eurom to asi nemôže byť horšie. Keď to pôjde takto, žiadny úspech nebude,“ priznal stredopoliar FC Barcelona.

Veľké porovnanie tímov postupujúcich na ME 2024 Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku nájdete detailné...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Julian Nagelsmann #nemeckí futbalisti #EURO 2024