Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabezpečí aj svoje vnúčatá. Obrovský plat šéfa svetového futbalu odhalený

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino si v minulom roku zabezpečil zvýšenie platu o 33 percent.

19.03.2024 11:16
Gianni Infantino Foto: ,
Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Gianni Infantino je v čele FIFA od roku 2016.
debata

Ako prezradila stanice Sky News, prvý muž svetového futbalu zarobil za minulý rok vyše 4,4 milióna eur. K rekordnému platu mu dopomohol špeciálny bonus vyplatený za úspešné majstrovstvá sveta žien.

Už len Infantinov základný plat sa v roku 2023 zvýšil na 2,7 milióna, pričom spomínaný bonus za šampionát v Austrálii, na ktorom sa z titulu tešili futbalistky Španielska, predstavoval 1,7 milióna.

O plate prezidenta FIFA rozhoduje trojčlenná komisia. Jej predsedom je bývalý indický futbalový rozhodca Mukul Mudgal a členmi sú viceprezident FIFA z Južnej Ameriky Alejandro Dominguez a švajčiarsky účtovník Bruno Chiomento.

Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Čítajte viac Kauza Čavrič: Prečo ho Calzona nominoval, keď nechcel prísť? Šéf zväzu to vysvetlil

Infantino bude v čele svetového futbalu do konca funkčného obdobia v roku 2027. Švajčiar by pritom mohol vládnuť až do roku 2031, keďže mu Rada FIFA povolila kandidovať aj na získanie štvrtého mandátu.

Štátu tejto organizácie pritom donedávna obmedzoval prezidentské obdobie na maximálne 12 rokov, čiže tri funkčné obdobia.

No FIFA sa rozhodla neuznať v tomto prípade jeho prvé funkčné obdobie, ktoré trvalo od roku 2016 do roku 2019, pretože nahradil bývalého šéfa Seppa Blattera, ktorý bol obvinení zo spáchania podvodov. Pre zaujímavosť, keď sa Infantino dostal na čelo FIFA mal ročný plat 1,5 milióna dolárov.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Gianni Infantino #Medzinárodná futbalová federácia FIFA