Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávni českí reprezentanti prišli o desiatky miliónov. Krachujúci projekt im sľuboval vysoké úroky

Investícia prevýši vaše očakávania. Týmito slovami lákal podnikateľ Roman Petr nielen športové hviezdy na čele s bývalou hviezdou FC Liverpool a českej reprezentácie Patrikom Bergerom. Vtedy netušili, že spoločnosť RP Invest skončí s mankom prevyšujúcim miliardu českých korún.

14.03.2024 11:01
Patrik Berger Foto:
Patrik Berger mal prísť pri nevydarenej investícii o vyše 100 miliónov českých korún.
debata (1)

Ako informoval iSport.cz Berger zveril firme postupne v štyroch častiach celkovo 101 miliónov korún zo svojich úspor s prísľubom zhodnotenia vkladov vo výške 5,7 a nakoniec 9 %.

Jeho bývalý spoluhráč z Liverpoolu aj národného tímu Milan Baroš investoval do RP Invest 25 miliónov a osemmiestnu sumu vložili aj ďalší reprezentanti Vaclík, Sivok, Heinz či Necid.

Vyplýva to z insolvenčného konania, ktoré sa začalo na začiatku tohto roku. Zakladateľ investičnej skupiny Petr má podľa súdu nevysporiadané záväzky vo výške 1,07 miliardy ko­rún.

Ryan Giggs Čítajte viac Z legendy násilník a vyvrheľ. Slávny Giggs sa vytratil z vrcholového futbalu, má novú prácu

„Nie som v takej fáze, kam sa dostal Patrik Berger. Rieši to môj právnik, ešte som o nič neprišiel,“ citoval web športového manažéra Sparta Praha Tomáša Sivoka.

„O tejto záležitosti sa nechcem vôbec rozprávať. Keď k tomu niečo bude mať, ozvem sa, dobre? Dovidenia,“ odkázal bývalý reprezentačný útočník Marek Heinz.

Na vysoké úroky sa nenechali zlákať iba futbalisti. Vysoké sumy vložili aj český športový podnikateľ Miroslav Černošek, bývalý hokejový obranca Jan Vopat či bývalý minister financií a podpredseda vlády Ivan Kočárník.

SR Futbal Slovnaft Cup SP 1/4 Slovan Podbrezová BAX Čítajte viac Hanba! Predaný zápas, hromžili fanúšikovia Slovana. Príčiny zlyhania pomenoval asistent trénera Weissa

Miliónové úspory už pravdepodobne neuvidia aj menej známi ľudia, medzi ktorými sú advokáti, notári, oblastní politici či mnoho finančných poradcov.

„Profesionálne a s rešpektom pristupujeme k investíciám a tvorbe hodnôt,“ sľuboval všetkým Roman Petr, no jeho slová sa nenaplnili. Údajne kvôli pandémii covidu, zvýšeným úrokovým sadzbám a v dôsledku vojny na Ukrajine zlyhali jeho podnikateľské zámery a zostala po nich miliardová sekera.

300920239 Čítajte viac Hráčom meškajú výplaty, klubu hrozí zánik. Finančná situácia je kritická, varujú majitelia

Samotný Petr, ktorý peniaze posielal do rozvoja luxusných zdravotných kliník na nákladné rekonštrukcie, ale teraz tvrdí, že vie, ako z problémov von. Navrhuje reorganizáciu svojich firiem s tým, že časom uhradí veľkú časť dlhov.

Podľa niektorých investorov tým však sleduje nepoctivý zámer s cieľom poškodiť veriteľov. Insolvenčný súd medzitým už vyhlásil Petrov úpadok a v júni začne kauzu riešiť.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Baroš #Tomáš Vaclík #Patrik Berger #RP Invest