Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanba! Predaný zápas, hromžili fanúšikovia Slovana. Príčiny zlyhania pomenoval asistent trénera Weissa

V lige majú futbalisti Slovana suverénny 16-bodový náskok a mieria za ziskom šiesteho titulu za sebou. No v Slovenskom pohári pripravili fanúšikom nemilé prekvapenie, keď vo štvrťfinále vypadli s Podbrezovou po prehre 1:3.

14.03.2024 06:30
SR Futbal Slovnaft Cup SP 1/4 Slovan Podbrezová... Foto: ,
Futbalisti Podbrezovej (vpravo Marek Kristián Bartoš) postavili papierové prognózy v zápase Slovenského pohára proti Slovanu na hlavu (vľavo Gerson Rodrigues).
debata (17)

Zápas sa v neprospech veľkého favorita zlomil v poslednej desaťminútovke, keď šesť minút pred koncom zvýšil na 2:1 pre Podbrezovú Vincent Chyla a o dve minúty upravil na konečných 3:1 pre železiarov René Paraj.

„Príčiny? Slabý výkon. Od 60. do 80. minúty sme boli lepším tímom. To bola asi jediná fáza zápasu, ktorá sa podobala tomu, čo sme chceli hrať,“ povedal po vypadnutí asistent trénera Slovana Boris Kitka.

Stretnutie bolo od úvodu plné nepresností, Slovan a ani Podbrezová si v prvom polčase nedokázali vytvoriť žiadne príležitosti.

Slovan, smútok Čítajte viac Šok na Tehelnom poli. Slovan nestačil na Podbrezovú, pohárová púť sa končí už vo štvrťfinále

„Ten zápas bol medzišestnástkový, nudný. Podali sme slabý výkon smerom hore, aj smerom dozadu to bolo veľmi slabé, chýbala disciplína,“ vysvetľoval Kitka.

Podľa neho aj takéto prehry patria k profesionálnemu futbalu a treba sa k nim postaviť normálne. „Nie sme tím, ktorý vyhrá všetko. Samozrejme sme sklamaní, chceli sme ísť ďalej. Dnes hráči najmä v prvom polčase, až na jednu – dve výnimky, podali priemerné výkony.“

Asistent trénera Vladimíra Weissa si nemyslel, že bol problém v prístupe hráčov, ale v tom, že ich výkon jednoducho nespĺňal potrebné parametre. „Dnes sme im to trošku uľahčili, málo sme sa priblížili k tomu, čo sme schopný hrať. Bol to zlý deň a slabý výkon,“ priznal Kitka.

300920239 Čítajte viac Hráčom meškajú výplaty, klubu hrozí zánik. Finančná situácia je kritická, varujú majitelia

Uviedol, že výkon ovplyvnil aj nedostatok možností v ofenzívnej fáze a tiež skutočnosť, že hráči nehrali na svojich typických pozíciách. „Aj Tigran (Barseghjan) mal dve – tri situácie, ktoré dokáže lepšie zakončiť. Mohlo mať vplyv aj to, že máme v lige nejaký náskok. Sme ľudia a niekedy si uľahčíte veci, ale futbal vám to vráti. Možno sme si predstavovali, že to bude jednoduchšie,“ povedal Kitka.

Fanúšikov belasých nečakaný koniec v Slovenskom pohári poriadne nahneval. Mnohí z nich hovorili o prehre s Podbrezovou, ako o najväčšej hanbe Slovana v tejto sezóne. „Hanba a podvod na fanúšikoch,“ napísal na sociálnej sieti jeden z nich.

Ďalší dokonca obviňovali belasých z úmyselnej prehry. „Mali by ich vyšetrovať za predaný zápas. Mohli aj nám povedať, veď kurz 7,5 na Podbrezovú bol krásny,“ vylial si zlosť ďalší z priaznivcov.

Gerson Rodrigues, kontroverzný útočník Slovana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Gerson Rodrigues sa po príchode do Slovana...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Slovenský pohár #Boris Kitka