Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude ešte hrať? Pogba dostal za doping dlhoročný trest

Taliansky antidopingový tribunál udelil vo štvrtok štvorročný zákaz činnosti francúzskemu futbalistovi Paulovi Pogbovi.

29.02.2024 13:27 , aktualizované: 14:46
Paul Pogba Foto:
Paula Pogbu na futbalových trávnikoch tak skoro neuvidíme. Ak ešte vôbec.
debata

Tridsaťročný stredopoliar Juventusu Turín dostal trest po tom, čo mal minulý rok pozitívny dopingový test na testosterón. Informovala o tom agentúra AFP.

Pogbovi našli zvýšenú hladinu počas náhodnej kontroly 20. augusta po ligovom zápase na ihrisku Udinese. Francúz sedel v inkriminovanom stretnutí na lavičke Juventusu, ktorý vyhral v Udine 3:0.

V ďalších dvoch dueloch Serie A proti Bologni a Empoli už zasiahol do hry ako striedajúci hráč. S okamžitou platnosťou mu vtedy zastavili činnosť. V októbri sa dozvedel, že aj analýza jeho B-vzorky priniesla rovnaký výsledok.

Francúz sa rozhodol neuzavrieť dohodu s talianskou antidopingovou agentúrou, a tak sa prípadom zaoberal antidopingový súd krajiny. Rozsudok by mohol ukončiť Pogbovu kariéru, keďže budúci mesiac bude mať 31 rokov.

Peter Bartoš Čítajte viac Lipanom vychytal postup výrobný riaditeľ s ťahákom naruby. Pokyn deň predtým znel: Je tma, kopnite si jednu jedenástku, keby náhodou...

Štvorročné zákazy činnosti sú podľa Svetového antidopingového kódexu štandardné, ale môžu byť znížené v prípadoch, keď športovec dokáže, že jeho doping nebol úmyselný. Jeho zástupcovia uviedli, že testosterón pochádzal z potravinového doplnku, ktorý mu predpísal lekár, s ktorým sa radil v Spojených štátoch.

Pogba sa vrátil do Juventusu z Manchestru United v roku 2022, ale zápasil so zraneniami a v minulej sezóne odohral za mužstvo len šesť zápasov v Serii A a dva v tomto ročníku.

S Juventusom podpísal štvorročný kontrakt do leta 2026, no v jeho drese nenastúpi, keďže nebude môcť hrať minimálne do roku 2028. Po uplynutí trestu bude mať 35 rokov.

Na MS v Rusku (2018) bol kľúčovým členom tímu Francúzska a pomohol mu získať titul, keď vo finále proti Chorvátsku (4:2) strelil gól.

Poklady ligy. Ktorí hráči odišli za milióny? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nie je to pravidlo, no aj zo slovenskej ligy...
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Paul Pogba