Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezastaviteľný Haaland! Nór sa blysol piatimi gólmi. Dúbravka hrdinom Newcastlu

Dvojica Manchestru City Kevin de Bruyne a Erling Haaland úradovala v osemfinále Anglického pohára. Manchester City zvíťazil na pôde Lutonu 6:2, nórsky kanonier zažiaril piatimi gólmi a belgický tvorca hry mu štyrikrát asistoval.

27.02.2024 23:19 , aktualizované: 23:47
Erling Haaland Foto:
Erling Haaland bol na trávniku Lutonu Town opäť raz nezastaviteľný.
debata (1)

Obhájce trofeje sa tak dokonalým spôsobom naladil na nedeľné ligové derby proti Manchestru United, ktorý duel v Anglickom pohári čaká v stredu na trávniku Nottinghamu Forest.

Haaland v prvom polčase skompletizoval hetrik. Po tom, ako sa za Luton trafil na prelome polčasov dvakrát Jordan Clark a znížil na 2:3, vrátil favoritovi trojbodový náskok Nór ďalšími dvoma zásahmi. Na päť gólov mu stačila necelá hodina hry.

Ivan Kmotrík ml. Čítajte viac Vysoký trest pre Slovan: Od FIFA dostal zákaz prestupov na dlhé obdobie. Kmotrík reagoval

Nórsky ostrostrelec sa dočkal päťgólového zápasu po druhýkrát v kariére. Rovnaký husársky kúsok sa mu podaril vo vlaňajšom osemfinále Ligy majstrov, keď päť gólov nasúkal do siete RB Lipsko.

V akcii bol aj slovenský brankár Newcastlu United Martin Dúbravka. Jeho tím sa proti druholigovému Blackburnu dostal v 71. minúte do vedenia zásluhou Anthonyho Gordona, no o osem minút vyrovnal domáci Sammie Szmodics. V riadnom hracom čase skončil zápas 1:1, v predĺžení gól nepadol.

O postupujúcom sa tak rozhodovalo až v penaltovom rozstrele. A v ňom zažiaril slovenský brankár, ktorý zneškodnil dva pokusy Blackburnu vrátane toho rozhodujúceho v piatej sérii. V nej Dúbravka vychytal škótskeho obrancu Dominica Hyama.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #FA Cup #Kevin De Bruyne #Erling Haaland