Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vysoký trest pre Slovan: Od FIFA dostal zákaz prestupov na dlhé obdobie. Kmotrík reagoval

Nové tváre v tíme slovenského futbalového majstra tak skoro nečakajte. Slovan Bratislava dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) trest zákazu prestupov až na tri obdobia.

27.02.2024 15:37 , aktualizované: 21:14
Ivan Kmotrík ml. Foto: ,
Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší.
debata (44)

FIFA o dĺžke trestu informovala na svojej webovej stránke s tým, že zákaz prestupov pre Slovan začal platiť 21. februára, čiže deň pred minulotýždňovou odvetou play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy proti Sturmu Graz (0:1).

Web strešnej organizácie neinformoval o dôvodoch, prečo sa klub pod vedením generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka mladšieho dočkal takého vysokého trestu. V prípade, ak bolo do zákazu prestupov zarátané aj nedávno skončené zimné obdobie, nová posila môže prísť na Tehelné pole až 1. júla 2025.

V horšom prípade, ak sa ešte nezarátalo posledné prestupové obdobie, tak to bude možné až v januári 2026, čiže takmer o dva roky. To by výrazne narušilo ambície slovenského majstra na dve najbližšie sezóny.

Vladimír Weiss st. Čítajte viac Želanie, ktoré Kmotrík nevie Weissovi splniť. Tréner Slovana ho po výhre v Trenčíne opäť vytiahol

Ešte vo štvrtok večer pritom Komtrík ml. pre sport24.sk uviedol, že dôvodom tzv. transfer banu (zákazu prestupov) sú nevysporiadané záväzky voči bývalému hráčovi a slovenskému reprezentantovi Vernonovi De Marcovi.

"Nejde o žiadny závažný priestupok, v nasledujúcich dňoch bude situácia vyriešená a transfer ban bude zrušený,“ skonštatoval pred pár dňami generálny riaditeľ belasých.

MŠK Žilina UEFA Youth League Čítajte viac Žilina siahala na historický postup, dočkala sa krutého rozuzlenia. Tréner: Nepostúpil lepší

Redakcia Športwebu oslovila Kmotríka ml. na reakciu ohľadom aktuálnej informácie o zákaze na tri prestupové obdobia. „K banu som sa vyjadril už vo štvrtok. Nič viac k tomu nemám čo povedať,“ zareagoval pre Športweb šéf klubu z Tehelného poľa.

Pre doplnenie, vo štvrtok ešte upresnil, že klub žiadnu pokutu od FIFA nedostal. „A nie je ani pravda, že sme dostali zákaz prestupov na dve prestupové obdobia. V nasledujúcich dňoch vyrovnáme podlžnosti voči De Marcovi a ban skončí,“ povedal Kmotrík.

Je pravdepodobné, že bratislavský klub požiada FIFA o zmiernenie trestu a dokonca by mohol obísť „iba“ s podmienkou. Slovan by tak napokon nemusel prísť o možnosť získavania nových hráčov v prípade, ak jeho odvolanie federácia uzná.

Gerson Rodrigues, kontroverzný útočník Slovana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Gerson Rodrigues sa po príchode do Slovana...
44 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #zákaz prestupov