Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najbohatší hráč Interu Miami: Messiho majetok sa na spoluhráča nechytá. Kto ho prevýšil?

Argentínčan Lionel Messi je bezpochyby najznámejším a najúspešnejším futbalistom amerického Interu Miami, ale nie najbohatším.

19.02.2024 19:21
Leonardo Campana Foto:
Leonardo Campana sa teší z gólu so svojim "chudobnejším" spoluhráčom Lionelom Messim.
debata

Kapitán posledných majstrov sveta zarobil počas takmer dvoch desaťročí 650 miliónov dolárov, vyhral osem Zlatých lôpt, 10 majstrovských titulov v La Lige, štyrikrát Ligu majstrov aj Copa America.

36-ročný Messi sa presťahoval do USA minulé leto po dvoch rokoch strávených v Paríži St. Germain. Verí, že Inter Miami dostane na popredné pozície v MLS počas prvej kompletnej sezóny a po Európe bude pokračovať vo víťaznom ťažení aj za oceánom.

No je prekvapujúce, že medzi hráčmi Miami sa nájde futbalista s väčším majetkom, akým disponuje Messi. Je ním 23-ročný Leonardo Campana, ktorý je vďaka svojej rodine v Ekvádore miliardárom.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona je nový tréner SSC Neapol, Hamšíka neberie. Futbalový zväz zverejnil detaily súhlasu

15-násobný reprezentant Ekvárodra prišiel do Interu v januári 2022 a predtým pôsobil v anglickom Wolverhamptone Wanderers. Do USA zamieril najskôr na hosťovanie a kmeňovým hráčom Miami sa stal v januári 2023.

Mladý útočník je synom bývalého profesionálneho tenistu Pabla Campana, ktorý reprezentoval Ekvádor aj na olympijských hrách v Atlante 1996.

Z tenisových kurtov to dotiahol až na ministra obchodu ekvádorskej vlády v rokoch 2017 až 2019. Ešte predtým založil developerskú spoločnosť Millenium S.A., kde pôsobí ako generálny riaditeľ.

Joshua Kimmich Čítajte viac Napätie v šatni slávneho Bayernu. Hviezda Bavorov mala konflikt s asistentom trénera

No cestu za lukratívnym majetkom rozbehla v minulosti Campanova stará mama Isabela Noboaová, ktorá študovala na Harvarde a Londýnskej Universite a neskôr založila realitné, priemyselné, poľnohospodárske a turistické podniky.

Podľa Daily Mail Latin Trade je hodnota čisté rodinného imania Campanovcov viac ako 1 miliarda dolárov, čo je viac, ako má jeho spoluhráč Messi.

Inter Miami vstúpi do novej sezóny Major League Soccer domácim zápasom vo štvrtok proti Real Salt Lake. Po boku Messiho sa po prvýkrát v MLS predstaví aj jeho spoluhráč z FC Barcelona Luis Suarez.

Krásna talianska moderátorka Diletta Leottaová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Je považovaná za najkrajšiu moderátorku na...
debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Lionel Messi #Inter Miami #Leonardo Campana