Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo futbale chystajú revolučné pravidlo. V Anglicku zvažujú zaviesť trestnú lavicu

Najstaršiu futbalovú súťaž na svete, anglický FA Cup, pravdepodobne čaká najväčšia zmena v pravidlách v histórii. Anglická futbalová asociácia zvažuje zavedenie trestnej lavice pre hráčov, ktorí sa dopustia hrubého taktického faulu alebo sa budú hádať s rozhodcom.

06.02.2024 13:49
Rozhodcovia Foto:
Na trestnú lavicu by sa mali posadiť futbalisti aj za hádanie sa s rozhodcami.
debata (3)

O revolučnej zmene v pravidlách informoval The Times. Novinka by mohla byť zavedená do praxe už v priebehu nasledujúcej sezóny.

Medzinárodná rada pre futbalové pravidlá (IFAB) už v minulom roku hlásila, že po testovacom režime by sa dočasné vylučovanie hráčov mohla previesť aj do profesionálneho futbalu.

Bystrica Trnava Čítajte viac Žiadny Slovan, žiadne zahraničie. Polievka zostáva v Banskej Bystrici

A prvou veľkou súťažou, kde sa nové pravidlo zavedie, by mohol byť anglický FA Cup. V prípade, že IFAB na budúci mesiac na svojom výročnom zasadnutí schváli zavedenie novinky v profesionálnom futbale, anglická federácie bude naklonená k jej využitiu v FA Cupe.

V amatérskom a mládežníckom futbale v Anglicku sa už trestná lavica testuje. Rozhodcovia tam môžu poslať futbalistov, ktorí sa s nimi hádajú. Arbitri by však na najvyššej úrovni mohli hráča poslať z trávnika aj za hrubé taktické fauly. Vylúčený hráč by mal opustiť hraciu plochu na desať minút.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbalové pravidlá #FA Cup #Anglická futbalová asociácia