Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ikona morí, 365 metrov dlhý kolos na vode: Messi pokrstil najdlhšiu výletnú loď na svete

Futbalisti Interu Miami v čele s hviezdnym Argentínčanom Lionelom Messim pokrstili najdlhšiu výletnú loď na svete s názvom Icon of the Seas, Ikona morí, ktorá meria 365 metrov.

24.01.2024 11:17
Icon of the Seas Foto:
Najdlhšia výletná loď na svete.
debata (1)

Pri tejto príležitosti Inter Miami zároveň predstavil aj novú sériu čierno-ružových dresov pre blížiacu sa sezónu aj s logom spoločnosti Royal Caribbean, ktorá loď vlastní.

Osemnásobný držiteľ Zlatej lopty Messi počas slávnostného ceremoniálu v prístave v Miami pokrstil loď symbolickým umiestnením futbalovej lopty na podstavec, po ktorom nasledovalo tradičné rozbitie fľaše šampanského o prednú časť lode.

„Je to pre mňa veľká česť. Dobre viem, čo to znamená pre Miami i pre celý svet. Boh žehnaj lodi a všetkým ľuďom, ktorý ju budú využívať,“ povedal kapitán argentínskych majstrov sveta z roku 2022.

Matthias Sindelar Čítajte viac Mozart futbalu, ktorý sa vzbúril proti nacistom. Zabudnutý príbeh veľkého hráča so smutným koncom

Icon of the Seas po prvýkrát vyplýva z prístavu cez víkend. Na jej palube sú okrem reštaurácií, barov, herní alebo koncertných sál aj veľký akvapark, športové ihrisku, klzisko a ďalšie atrakcie. Na loď sa môže dostať až desaťtisíc ľudí vrátane 2350 členov posádky.

Okrem marketingových aktivít pokračuje Inter Miami v športovej príprave na novú sezónu, ktorú odštartuje 22. februára.

Kankava Kašia Čítajte viac Európa krúti hlavou nad Slovákmi. Slovan nastúpil proti Dynamu Moskva, Slavia rázne reagovala a už má aj slovenskú náhradu

Na konci januára sa mužstvo presunie do Rijádu, kde sa v prípravných dueloch stretne s miestnymi tímami Al-Hilálom a Al-Nassrom, za ktorý hrá Portugalčan Cristianom Ronaldom.

Mohlo by ísť o posledný súboj veľkých rivalov, Ronaldo je ale v súčasnosti zranený a priamy duel s Messim je v ohrození.

Miami potom ešte čakajú zápasy v Hongkongu a Japonsku. Prípravu ukončí domáci zápas s argentínskym Newell's Old Boys, kde Messi naštartoval svoju úchvatnú kariéru.

Najväčšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 81 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete 40 najväčších futbalových...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Inter Miami #Icon of the Seas