Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Skončí najstarší slovenský klub v rukách boháča z Poľska? Podmienky predaja sú jasne dané, čakáme len na jednu vec, priznáva vlastník

Vizualizácia Futbal Tatran Arény. Foto: TASR
FTA vizual3 Vizualizácia Futbal Tatran Arény.

„V súčasnosti je spoločnosť jedným z najväčších obchodov na poľskom internete s tržbami vo výške asi 530 miliónov eur a medziročným rastom o 36 percent,“ uvádza PR manažér X- kom Kamil Szwarbuła.

Firma, ktorá najnovšie začala svojím zákazníkom ponúkať aj hračky či bielu techniku, v súčasnosti zamestnáva vyše 2000 ľudí.

Aktuálne je hlavným sponzorom klubu Raków Čenstochová, ktorý vlani získal premiérový titul v najvyššej poľskej lige.

Micheľ: Odíde až šesť hráčov

V jesennej časti došlo v Tatrane k zmene trénera. Mužstvo v úvode nedosahovalo požadované výsledky a vedenie pristúpilo k odvolaniu Petra Hlinku. Staronovým koučom sa stal Marek Petruš, po ktorého príchode sa výkony tímu stabilizovali.

Ján Kozák ml. Čítajte viac Kozák ml. prezradil, čo bude pre Košice kľúčové, aby sa zlepšili. Mecenášom klubu chceme splniť ich sen

„S výsledkami v jesennej časti sme spokojní. Bodov máme na konte viac ako minulý rok o tomto čase. Komárno malo výbornú formu, my sme zaspali úvod. Po návrate trénera Petruša sa tím dal dokopy. Škoda, že nám po domácich remízach s Humenným a béčkom Slovana ušli body, inak by sme boli v tesnejšom závese za Komárnom. Zbrane však rozhodne neskladáme,“ vraví Micheľ.

Pomôcť zabojovať o prvé miesto a priamy postup do najvyššej súťaže má stredopoliar Jozef Špyrka, ktorý prišiel do Prešova na hosťovanie z Podbrezovej.

„Zimná príprava je pomerne dlhá. My sme prakticky na začiatku z pohľadu obmeny kádra. Očakávam, že nás opustí päť až šesť hráčov a mužstvo chceme posilniť o štyri či päť mien. Hľadáme hráčov, ktorí nám na jeseň typologicky chýbali. Ide najmä o ofenzívne krídla schopné sa gólovo presadiť,“ uvádza šéf Tatrana.

Micheľ zároveň dodáva, že obranných radov sa zmeny týkať nebudú, keďže defenzívu mali Prešovčania najlepšiu v celej súťaži. V 17 zápasoch inkasovali iba 9 gólov.

sportweb sutaz Čítajte viac Športweb oslavuje 1. narodeniny! Oslávte ich s nami a hrajte o skvelé ceny

Teší ho aj progres na výstavbe Futbal Tatran Arény.

„Podľa posledných informácií ide všetko podľa harmonogramu. Každý deň sa na stavbe pracuje a je tam veľký ruch. Termíny sú jasne dané a zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že bude dokončený včas,“ konštatuje Micheľ.

Slovenské štadióny, ktoré budú hostiť ME 2025 Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
koláž štadióny

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľuboš Micheľ #FC Tatran Prešov #Michał Swierczewski