Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazílsky futbal na prahu veľkej hanby. FIFA hrozí suspendáciou, dôvodom sú voľby

Po anulovaní volieb prezidenta brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) civilným súdom na začiatku decembra sa situáciou v krajine päťnásobných majstrov sveta začala zaoberať Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

25.12.2023 14:27
Neymar Foto: ,
Brazílskym futbalistom (na snímke Neymar) hrozí, že si v budúcom roku nezahrajú v medzinárodných zápasoch.
debata (1)

FIFA písomne varovala národný zväz pred ďalšími zásahmi do riadiacich futbalových štruktúr. V prípade porušenia tohto nariadenia pohrozila vylúčením reprezentácie i brazílskych klubov z medzinárodných súťaží. O dopise datovanom 24. decembra informovala agentúra AP.

Minuloročné voľby, po ktorých bol prezidentom CBF do roku 2026 zvolený Ednaldo Rodgrigues, zrušil 7. decembra kvôli údajným nezrovnalostiam súd v Rio de Janeiro a vedenie zväzu bolo odvolané.

Lukáš Haraslín Čítajte viac Česi v tom majú jasno! Vládne nám Slovák, jeho fígle nedokáže nik zastaviť, je to unikát. Má na top ligu?

Podľa súdneho rozhodnutia sa dočasným šéfom organizácie stal prezident Najvyššieho súdu pre šport José Perdiz, ktorý dostal za úlohu usporiadať do 30 dní nové voľby. Minulý týždeň tento rozsudok potvrdili ďalšie dva súdy.

FIFA ale pred uskutočnením nových volieb varovala pod hrozbou suspendácie. Situáciu považuje za nedovolený zásah štátnych orgánov do chodu národnej federácie.

Walter Mazzarri Čítajte viac Deň blbec pre Neapol. Nielenže prišiel o Slováka Lobotku, tréner musel cestovať zo zápasu na štedrú večeru taxíkom

Na začiatku nového roka vyšle do Brazílie komisiu zloženú z delegátov FIFA a predstaviteľov juhoamerickej konfederácie CONMEBOL, aby aktuálny stav posúdila priamo na mieste. Do tej doby má CBF nariadené vyčkať s ďalšími krokmi.

„FIFA a CONMEBOL dôrazne apelujú, že pokiaľ sa táto misia neuskutoční, nebude prijaté žiadne rozhodnutie, ktoré bude mať vplyv na CBF, vrátane volieb alebo ich vyhlásení. Pokiaľ to nebude rešpektované, FIFA nebude mať inú možnosť, než postúpiť vec príslušnému orgánu k posúdeniu a následný verdikt môže zahŕňať aj suspendáciu,“ napísala FIFA v dopise.

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
V čase, kedy im státisíce Slovákov vyčítajú...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Medzinárodná futbalová federácia FIFA #brazílski futbalisti #brazílska futbalová federácia