Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezident UEFA vysmial plány Superligy: Fantastická súťaž s dvomi klubmi, uviedol Čeferin

Šéf európskeho futbalu Aleksander Čeferin reagoval posmešne k ďalším plánom na vznik futbalovej Superligy.

21.12.2023 16:37
Aleksander Čeferin Foto:
Šéfa UEFA Aleksandera Čeferina (na snímke s kapitánom Manchestru City Ilkayom Gündoganom) rozhodnutie Súdneho dvora EÚ nevykoľajilo.
debata

K úvahám o jej vzniku prispelo štvrtkové rozhodnutie Súdneho dvora Európskej únie. Podľa jeho verdiktu UEFA a FIFA blokovaním Superligy konali v rozpore s európskym právom a zneužili svoje dominantné postavenie, keď hrozili sankciami klubom a hráčom.

„Je tesne pred Vianocami. A22 našla pod stromčekom darček, z ktorého sa radujú. Keď ho rozbalia, všimnú si, že toho moc nie je,“ uviedol Čeferin na tlačovej konferencii.

SR Futbal NL 11. kolo Trnava Slovan TTX Čítajte viac Príde Slovan o Borjana? V Srbsku riešia jeho návrat: Platíme ho, rozhodne jeden muž, znie z Belehradu

„Môžu si vytvoriť, čo chcú. Dúfam, že svoju fantastickú súťaž s dvomi klubmi odštartujú čo najskôr,“ skonštatoval v narážke na to, že z pôvodných iniciátorov Superligy zostali len Real Madrid a FC Barcelona.

„Dúfam, že vedia, čo robia. Ale nie som si tým istý,“ povedal prvý muž UEFA. Futbal podľa neho nie je na predaj. „Zostáva jednotný. Máme za sebou národné vlády a inštitúcie. Kluby z mnohých krajín, ako je Anglicko, Nemecko, Francúzsko a Taliansko, by u nás chceli zostať,“ vyhlásil slovinský funkcionár.

Superliga, Chelsea Čítajte viac Monopol sa končí! UEFA a FIFA porušili európske právo, Superliga predstavila nový formát

Myšlienka na Superligu sa po prvýkrát objavila už pred viac ako dvomi desaťročiami. „Už vtedy bola jednomyseľne zamietnutá. Ale som rád, že som konečne videl prezentáciu, pretože teraz je jasné, že ponúkajú uzatvorenú súťaž,“ dodal.

Podľa zverejneného návrhu by v Superlige hralo 64 mužských a 32 ženských tímov ligovým systémom. Zástupcovia klubov s výnimkou Realu Madrid a Barcelony vyjadrujú podporu existujúcemu systému európskych súťaží.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Superliga #Aleksander Čeferin