Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turecko rieši ďalší veľký škandál. Prezident klubu nariadil hráčom, aby na protest voči rozhodcovi odišli z ihriska

K inkriminovanému momentu prišlo počas utorkového zápasu najvyššej súťaže medzi Istanbulsporom a Trabzonsporom za stavu 1:2.

20.12.2023 10:02
Trabzonspor Foto:
Napätie v zápase Istanbulspor - Trabzonspor.
debata

Podľa agentúry AP šéf Istanbulsporu prišiel na ihrisko v 73. minúte a nariadil svojim hráčom odchod. Nahnevalo ho, že rozhodca neodpískal penaltu predtým, ako Paul Onuachu strelil gól a dostal Trabzonspor do vedenia 2:1.

„Napriek pokusom prezidenta Trabzonsporu Ertugrula Dogana a niekoľkých hráčov Istanbulsporu presvedčiť Sarialioglua, aby pokračoval v zápase, mužstvo Istanbulsporu opustilo ihrisko,“ uviedli turecké médiá. Zápas následne prerušili, o dôsledkoch rozhodne Turecká futbalová federácia (TFF).

Incident sa odohral týždeň po tom, ako vtedajší prezident Ankaragücü Faruk Koca udrel do tváre rozhodcu Halila Umuta Melera počas zápasu medzi Caykurom Rizespor a MKE Ankaragücü (1:1). Koca z funkcie odstúpil a TFF mu udelila doživotný dištanc vo futbale.

Halil Umut Meler Čítajte viac Násilie na rozhodcoch je rakovina futbalu. Šéf arbitrov FIFA Collina kritizoval útok v Turecku
debata chyba
Viac na túto tému: #Trabzonspor #Istanbulspor