Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Násilie na rozhodcoch je rakovina futbalu. Šéf arbitrov FIFA Collina kritizoval útok v Turecku

Predseda komisie rozhodcov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Pierluigi Collina komentoval násilný útok na rozhodcu v pondelkovom zápase tureckej Süper Lig medzi Ankaragücü a Rizesporom.

13.12.2023 16:45
Halil Umut Meler Foto:
Hlavný rozhodca Halil Umut Meler práve inkasuje úder od prezidenta tureckého Ankaragücü Faruka Koca.
debata

Bývalá jednotka medzi futbalový rozhodcami ostro kritizovala násilný útok na Melera a varovala pred následkami fyzického útoku.

Collina vo vyhlásení uviedol, že zábery z ataku boli hrozivé, ale ešte desivejšie je vedieť, že na svete sú tisíce rozhodcov, ktorí sú verbálne a fyzicky napádaní na nižších úrovniach futbalu.

No tieto prípady sa nedostanú do povedomia verejnosti. „A väčšinou ide o mladých rozhodcov, ktorí sú ešte len na začiatku kariéry,“ skonštatoval Talian. Podľa neho si hráči nemôžu dovoliť napádanie rozhodcov za kroky, ktoré urobili, aj keď boli nesprávne.

lobotka osimhen Čítajte viac Láska k Slovákom? Lobotku zbožňuje, Škriniar mu zlomil očnicu. Maskovaný snajper vyrastal na smetisku

„Jeho auto nemôže byť zapálené, alebo inak poškodené kvôli pokutovému kopu. Bohužiaľ, nepreháňam, keďže takéto incidenty nie sú v niektorých krajinách také zriedkavé.“

Collina už dávnejšie opísal násilie voči rozhodcom ako rakovinu, ktorá infikovala hru a zabíja futbal. Teraz toto varovanie obnovil: "Je zodpovednosťou všetkých, ktorí milujú túto krásnu hru, aby konali a niečo urobili. Skôr než bude neskoro, než táto rakovina zabije futbal.“

Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo Lille Slovan TK Čítajte viac Slovan mieri proti Ľubľane za európskym rekordom: Je to odmena za celý polrok, tvrdí Weiss

Meler bol agresívne napadnutý v pondelok po zápase medzi Ankaragücü a Rizesporom v tureckej prvej lige. Faruk Koca, ktorý medzitým odstúpil z funkcie prezidenta Ankaragücü, udrel Melera päsťou do tváre tak nešťastne, že mu pod okom zostal veľký monokel.

Do rozhodcu, ktorý spadol na zem, kopali aj ďalší ľudia. Turecká futbalová asociácia TFF pôvodne pozastavila zápasy Süper Lig, ale súťaž by sa mala obnoviť od 19. decembra.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbalový rozhodca #Pierluigi Collina #turecká Süper Lig