Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stala sa obeťou podvodu, prišla o všetko. Exhviezde Barcelony sa vidina výnosov vypomstila

Bývalý turecký reprezentant a hviezda Atlética Madrid či Barcelony Arda Turan ušetril počas kariéry 13 miliónov eur. Teraz o všetko prišiel, keď sa stal obeťou podvodu.

22.11.2023 18:01
Arda Turan Foto:
Arda Turan v súčasnosti pôsobí ako tréner tureckého Eyüpsporu.
debata

O finančných problémoch Turana informoval na Twitteri americký novinár Zach Lowy, ktorý sa špecializuje na správy zo zákulisia futbalu. Podľa neho sa 36-ročný Turek nechal zlákať vidinou rýchleho znásobenia svojej investície.

„Oklamala ma. Sľubovala mi vysoké výnosy v investičnom fonde, dal som jej viac než 13 miliónov eur. Ona mi peniaze ukradla. Všetko, čo som ušetril v priebehu kariéry, lusknutím prstu zmizlo. Vysalo ma to,“ uviedol Turan na adresu podvodníčky Secil Erzanovej.

Erzanová vystupovala ako zástupkyňa súkromnej banky, ale neobohatila sa len na účet bývalého tureckého reprezentanta. Na zozname jej obetí sú aj ďalšie veľké mená tureckého futbalu: Uruguajský brankár Fernando Muslera, kapitán Galatasaray Istanbul, kde pôsobí od roku 2011, prišiel o milión eur.

Nachytať sa nechal aj bývalý stredopoliar Emre Belözoglu či tréner Fatih Terim, ktorý v minulosti viedol aj turecký národný tím.

Podvodníčka mala od celkovo osemnástich osôb z prostredia futbalu vylákať približne 40 miliónov eur, pričom najvyššiu čiastku dodal práve spomínaný Turan.

823516166 Čítajte viac Dramatické scény z Južnej Ameriky. Messi stiahol tím z ihriska: Polícia bila ľudí vrátane našich rodín

Istanbulské súdy sa už prípadu venujú, Erzanová je vyšetrovaná z dôvodu páchania finančných podvodov. Dá sa predpokladať, že trest ju neminie, aj keď sama vinu odmieta.

Otázkou zostáva, či sa nejaká časť investícií k pôvodným majiteľom vráti. Turanovi, ktorý v súčasnosti v Turecku trénuje druholigový Eyüpspor, v to musí dúfať. Na rozdiel od ostatných obetí podvodu sa zbavil všetkých úspor.

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
V čase, kedy im státisíce Slovákov vyčítajú...
debata chyba
Viac na túto tému: #investície #fc barcelona #Arda Turan