Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako sa darí najznámejšej lekárke Premier League, ktorú vyštvali z Chelsea? Užíva si milióny a kúpila anglický klub

Britská doktorka Eva Carneirová bola jedna z prvých žien, ktorá sa dostala do realizačných tímov špičkových futbalových klubov.

15.11.2023 20:59
236465018 Foto: ,
Eva Carneiro v roku 2013 počas súboja Chelsea s West Ham United.
debata

Rodáčka z Gibraltaru sedela lavičke prvého tímu Chelsea ako hlavná doktorka od roku 2011 a tešila sa veľkej popularite. Fanúšikovia oceňovali jej príjemný vzhľad, no aj nepopierateľné lekárske kvality.

Osudným sa jej stal august 2015. Chelsea vtedy v úvodnom kole novej sezóny hrala so Swansea. Bežal nadstavený čas, stav bol 2:2 a The Blues hrali bez vylúčeného brankára Thibauta Courtoisa. Napriek tomu sa snažili zápas vyhrať.

José Mourinho Čítajte viac Nechcem, aby sa s vami hráči bavili, penil Mourinho na českých novinárov. Čo ho v Prahe vytočilo?

Po jednom zo súbojov zostal ležať na trávniku Eden Hazard a žiadal o ošetrenie. Carneirová neváhala a vybehla za vtedajšou ofenzívnou hviezdou klubu. Kamery však zaberali rozčúleného Josého Mourinha, ktorý vtedy londýnsky tím viedol.

Ten rozhadzoval rukami a nadával. Nepáčilo sa mu, že miesto rýchleho rozohrania a snahy vstreliť gól sa na ihrisku bude ošetrovať. Zápas sa napokon skončil nerozhodne.

Mourinho na pozápasovej tlačovke nešetril kritikou. „Či ste lekárka alebo sekretárka, musíte rozumieť futbalu,“ povedal okrem iného Portugalčan, ktorý je známy svojim ostrým jazykom. Carneirovej následne zakázali chodiť na zápasy aj na tréningy.

Eva sa napokon rozhodla, že pokračovať nemá zmysel a z klubu odišla. Potom klub zažalovala s tým, že iba robila svoju prácu a súd rozhodol v jej prospech. Vtedajší majiteľ Chelsea Roman Abramovič jej vyplatil ako odškodné päť miliónov libier.

Britain Soccer Premier League Čítajte viac Chelsea sa astronomické nákupy nevyplácajú. V derby nestačila na West Ham a v tabuľke jej patrí nelichotivé miesto

Carneirová potom pracovala ako konzultantka pre firmu v oblasti športovej medicíny. V období okolo posledných majstrovstiev sveta v Katare 2022 spolupracoval s tamojšou nemocnicou, kde sa liečili zranení športovci.

A čo urobila s vysúdenými miliónmi? Kúpila si futbalový klub. Konkrétne anglický tím Leves FC, ktorý hráva v poloamatérskej súťaži Isthmian League. Carneirová sa stala spoluvlastníčkou klubu, jedným z majiteľov tímu je aj hviezdny britský tenista Andy Murray.

Slovenské futbalové skvosty Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Futbalové štadióny. V posledných rokoch ich...
debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Roman Abramovič #Eva Carneirová #Chelsea FC