Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrchol pokrytectva! Palestínske vlajky vadia, ukrajinské nie? Fanúšikov za názor potrestali

V európskom futbale pribúdajú prípady, kedy sú hráči a po novom už aj fanúšikovia trestaní za prejavenie názoru ku konfliktu na Blízkom východe.

01.11.2023 22:52
Fanúšikovia Celtic Palestína Liga majstrov Foto:
Fanúšikovia glasgowského Celcitu počas zápasu Ligy majstrov s Atleticom Madrid.
debata (1)

Posledným príkladom je fanúšikovská skupina Zelená brigáda, podporovatelia škótskeho Celticu Glasgow. Tí minulú stredu zorganizovali masívnu podporu Palestíne počas zápasu základnej skupiny Ligy majstrov proti Atleticu Madrid.

V jednej chvíli sa na tribúnach objavili stovky palestínskych vlajok, čo sa stretlo s odporom klubového vedenia. Podľa Guardionu mali byť 200 členom Zelenej brigády dočasne pozastavené permanentky a na najbližšie zápasy Celticu sa tak nedostanú.

Slovensko reprezentácia malý futbal Čítajte viac Paráda od Slovákov na MS. Zvládli drámu proti Čiernej Hore. Spoznali štvrťfinálového súpera

Klub vo vyhlásení uviedol, že potrestanie súvisí s množstvom prehreškov v rôznych zápasoch. Okrem iného mali používať pyrotechniku, vnášali na zápasy nepovolené transparenty a správali sa násilne. „Je to výsledok eskalácie neprijateľného správania a neochoty dodržiavať naše pravidlá,“ napísal klub fanúšikom.

Zelená brigáda sa vyjadrila, že si stojí za svojim presvedčením, že priaznivci futbalu majú neobmedzené právo vyjadrovať sa k politickým záležitostiam. Rozhodnutie klubu označila za vrchol pokrytectva kvôli tomu, že palestínske vlajky sú problém a ukrajinské v posledných mesiacoch neboli.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo zúril, chcel striedať rozhodcu. Diváci skandovali meno Messiho. CR7 zareagoval

Pritom ich podpora Palestíny nesúvisí len s udalosťami posledných týždňov. Už v roku 2014 dostal Celtic pokutu po tom, čo fanúšikovia mávali palestínskymi vlajkami v stretnutí proti islandskému KR Reykjavik.

V roku 2016 zase musel Celtic zaplatiť 10-tisíc eurovú pokutu za to, že sa palestínske vlajky objavili aj v zápase s izraelským Hapoelom Be'er Sheva.

Hodnota futbalistov slovenskej reprezentácie Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Porovnali sme hodnotu slovenských...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Celtic Glasgow