Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikom Barcelony až za hrob. Vynovený Nou Camp prichýli aj 26-tisíc zosnulých priaznivcov

Verní až za hrob. Tak táto múdrosť bude po dokončení nákladnej renovácie slávneho štadióna Nou Camp v Barcelone platiť doslovne. Súčasťou vynoveného stánku má byť aj priestor pre uloženie pozostatkov 26-tisícok spopolnených fanúšikov.

01.11.2023 21:09
Nou Camp Foto:
Takto by mal vyzerať ikonický štadión Nou Camp po dokončení jeho renovácie.
debata

Štadión Nou Camp, domov FC Barcelona od roku 1956, bol rozobratý až takmer do základov a v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou, aby dostal modernejší vzhľad.

Na projekte takzvaného Nového Nou Campu sa pracuje už od roku 2016 a pôvodne sa s jeho modernizáciou malo začať v roku 2019. No finančné ťažkosti a neskôr aj pandémia koronavírusu spôsobili, že práce sa začali až v júni tohto roka. Tím trénera Xaviho preto hráva domáce zápasy na Olympijskom štadióne Lluisa Companysa.

Slovensko reprezentácia malý futbal Čítajte viac Paráda od Slovákov na MS. Zvládli drámu proti Čiernej Hore. Spoznali štvrťfinálového súpera

Predpokladá sa, že vynovený stánok bude otvorený v roku 2026 a jeho súčasťou bude aj jedinečný doplnok. Ako informovala oficiálna stránka klubu, bude v ňom aj priestor venovaný zosnulým držiteľom permanentiek aj ostatným verným priaznivcom.

Priestor má mať 180 metrov štvorcových a bude v ňom k dispozícii miesto pre 9-tisíc pamätných tabúľ a 26-tisíc pohrebných urien. Tie budú umiestnené za nástennými maľbami najlepších momentov zo 125-ročnej histórie katalánskeho veľkoklubu.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo zúril, chcel striedať rozhodcu. Diváci skandovali meno Messiho. CR7 zareagoval

Členovia Barcelony a držitelia permanentiek budú mať prednosť a môžu si zakúpiť „hrobové miesto“ v predstihu. S predajom sa začalo v posledný októbrový deň, široká verejnosť príde na rad o dva týždne neskôr. Priestor na uloženie urny bude stáť od 250 do 6-tisíc eur, pamätné tabule vyjdú na 300 eur.

Vedenie Barcelony verí, že po modernizácii sa zvýši kapacita Nou Campu z 99-tisíc na 105-tisíc miest. Okrem toho to má byť jeden z najmodernejších a najbezpečnejších štadiónov v Európe. Bodaj by aj nie, veď v súvislosti s nákladmi na projekt sa hovorí o čiastke 1,4 miliardy eur.

Štadióny pre MS vo futbale 2026 Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Po prvýkrát v histórii sa MS vo futbale...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Nou Camp #la liga