Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Si synom suky a agentom Hamasu. Najlepší futbalista sveta má kontakty na teroristov

Je posledným držiteľom Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu na svete. Hviezdny útočník Karim Benzema nedávno spôsobil rozruch príspevkom proti bombardovaniu Gazy. Ten viedol k reakcii z najvyšších miest francúzskej politiky.

19.10.2023 07:10
Karim Benzema Foto:
Karim Benzema sa stal terčom kritiky francúzskych politických špičiek.
debata (10)

Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin obvinil Benzemu z toho, že má kontakty na teroristickú organizáciu. „Pán Karim Benzema má notoricky známe väzby na Moslimské bratstvo,“ povedal Darmanin v rozhovore pre CNews.

Benzema má byť pod dohľadom francúzskych úradov už niekoľko týždňov a jeho konanie je sledované s osobitným záujmom. „Útočíme na hydru, konkrétne na Moslimské bratstvo, pretože provokuje džihádizmom,“ doplnil šéf rezortu vnútra.

Slovensko, futbal Čítajte viac Čo chceme? Zbierať body alebo hrať na krásu a prehrávať, pýta sa Ďurica. Zostane len výsledok, na ostatné sa zabudne

Benzema v nedeľu napísal na Twitteri: „Všetky naše modlitby smerujú k obyvateľom Gazy, ktorí sú opäť obeťami nespravodlivých bombových útokov, pri ktorých nie sú ušetrené ani ženy, ani deti.“

Hnutie Hamas, ktoré vládne v pásme Gazy, pred 12 dňami zabilo viac ako tisíc Izraelčanov počas bezprecedentnej vlny teroru. Hamas vzišiel v roku 1980 z Moslimského bratstva, teroristickej orgnizácie, s ktorou Benzema udržiava podľa francúzskej vlády kontakty.

Martin Dúbravka Čítajte viac Keby bol Dúbravka Angličan, dnes je jednotkou Albionu. Na ostrovoch by neprežili, ak by domáci brankár kryl chrbát nejakému Slovákovi

Na francúzskeho futbalistu, ktorý v lete prestúpil z Realu Madrid do saudskoarabského Al-Ittihadu, sa za podporu palestínskeho obyvateľstva zniesla vlna kritiky. „Si synom suky,“ napísal mu izraelský brankár a 78-násobný reprezentant Dudu Aouate, ktorý v minulosti pôsobil osem sezón v španielskej La Lige.

„Už len tým, že to napísal, sa stáva agentom propagandy Hamasu. Hamas sa zaujíma o zničenie Izraela fyzicky, ale aj cez jeho vnímanie medzinárodnou verejnosťou,“ pridala sa ku kritike francúzska politička a členka Európskeho parlamentu Nadine Moranoová.

Neapolská moderátorka Marika Frusciová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Talianska moderátorka Marika Frusciová verzus...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Moslimské bratstvo #Real Madrid #Karim Benzema #izraelsko - palestínsky konflikt