Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Debakel, týždeň nočnej mory, potupa. Chorváti nakladajú svojej reprezentácii

Chorvátska futbalová reprezentácia utrpela v kvalifikácii prvýkrát po desiatich rokoch dve prehry za sebou a kvôli nečakaným zakopnutiam sa bronzovému tímu z posledných MS v Katare vzdialil postup na EURO 2024.

16.10.2023 14:00
813985487 Foto:
Chorváti prežívajú jedno z najťažších období futbalovej reprezentácie za posledné desaťročie.
debata

Chorvátski futbalisti po nečakanej prehre 0:1 doma s Tureckom stratili všetky body aj v nedeľu večer na pôde Walesu (1:2). V kvalifikačnej D skupine sa prepadli až na tretie – nepostupové miesto za oboch posledných súperov.

Týždeň hrôzy v podaní národného tímu je hlavnou témou chorvátskych médií. Reprezentačnému výberu sa po výsledkovej mizérii dostalo ostrej kritiky tak, ako už dávno nie.

„Máme problémy. Proti druhotriednym tímom sme prehrali všetko,“ znie jeden z titulkov portálu Večernji list. Spomínaný web informuje aj o vyjadrení bývalého chorvátskeho reprezentanta Igora Pamiča, ktorý upozornil, že zápasy proti Turecku a Walesu ukázali, že Chorvátsko nemá s kým útočiť ani brániť.

Tomáš Souček Česko futbal Čítajte viac Dunajská Streda na ňom prerobila milión, ktorý zhrabli Izraelčania. Bývalý útočník DAC straší Poliakov aj Čechov

„Vedel som, že nebudeme hrať dobre, že si nevytvoríme veľa príležitostí. Ale s takýmto súpermi sme museli vybojovať nejaké body. Boli sme sterilní, bez nápadov, veľmi slabí,“ uviedol sklamaný Pamič.

Populárny web Index pripomína, že Chorvátsko naposledy prehralo dva zápasy v kvalifikácii za sebou pred 10 rokmi a vtedy federácia okamžite vymenila trénera

„Vtedy sme pod vedením Igora Štimaca prehrali s Belgickom a Škótskom. Štimaca vyhodili ešte keď bol v lietadle na ceste do Záhrebu,“ napísal Index.

Ivan Kmotrík Čítajte viac Veľký prešľap Matovičovej vlády. V boji štátu proti odkúpeniu Národného štadióna hrozia miliónové škody

Rovnaký portál poukázal na nesprávne kroky trénera Daliča v zápasoch proti Turecku a Walesu. Upozornil, že tím nemal žiadnu stratégiu hry a kouč je zodpovedný za katastrofálne výsledky.

„Chorvátsko utrpelo druhú prehru za štyri dni. Priamy postup na EURO je stále vzdialenejšie,“ znie titulov v denníku Jutarnji List. Autor článku sa čudoval, kam zmizla reprezentácia, ktorá získala v posledných šiestich rokoch dve medaily na majstrovstvách sve­ta.

„Debakel v Cardiffe zavŕšil týždeň nočnej mory. Je to katastrofálny pád do priepasti, potupa, ktorú nikto nemohol očakávať,“ uviedol Jutarnji List.

Zaujímavosti o EURO 2024 pred zápasom Slovenska Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovenská futbalová reprezentácia hrá o tretiu...
debata chyba
Viac na túto tému: #chorvátski futbalisti #EURO 2024